AMD verkar inte lyckats helt lysande i sitt förmedlande av lanseringsdatum för sin nya prestandaserie Radeon HD 6900. Butiker i Sverige har redan idag publicerat priser på Radeon HD 6950 och Radeon HD 6970, andra butiker har frågat oss i media om vilket datum som verkligen gäller och i Kina bygger man berg med de nya grafikkorten i sina skyltfönster.

Som NordicHardware avslöjade tidigare i december är det officiella lanseringsdatumet satt till den 15 december. Då ska AMD släppa lös sina nya prestandagrafikkort i Radeon HD 6900-serien, men av någon anledning verkar denna information inte nått fram till alla butiker.

På svenska prisjämförelse sajten Prisjakt.nu har det under dagen dykt upp prislistningar för både Radeon HD 6950 och Radeon HD 6970, men då priserna med största sannolikhet kommer att förändras en hel del under lanseringsdagen är det ingen idé att lägga för stor vikt vid dem.

Utan tvekan har det blivit tjall på linan någonstans mellan AMD och butikerna, något man inte minst är snabba på att utnyttja i asien där handlare bokstavligt talat bygger berg med de nya grafikkorten. Om grafikkorten är något att lägga pengar på avslöjar vi för er på onsdag.

xfx6970

xfx69702

xfx69703

 

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Jacob HugossonBirksAmiDoncAnton KarmehedSnowman89 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

ett berg kommer lastat. 😆

Emil Wadell
Medlem

Vill inte tänka på vad 6990 kommer kosta ifall 6970 ligger på 4000-4600….
Priserna kommer väl till 99% sjunka rejält inom en snar framtid, men IFALL priserna stannar blir det inte kul…

AmiDonc
Medlem
AmiDonc

Stora berg 🙂 Var många som tippa på att dessa kort skulle bli väldigt försenade på andra forum. 🙂

Birks
Medlem
Birks

Känns som priset är lite för högt.

Jacob Hugosson
Medlem

Ja tror mer på ett priskrig mellan AMD och Nvidia, speciellt när Nvidia släppet sin GTX560. Skulle inte alls vara fel med samma aggressiva priskrig som vi såg med HD48x0 vs GTX2x0 precis.

Men 4000kr stämmer inte, MSRP ligger lägre än så vad jag hört