I årets första Byte size har vi bland annat AOC som lanserar nya skärmar, Nvidia som kapar grafikkortspriser och Cooler Master som ändrar förpackningarna för medföljande kylpasta efter att föräldrar trott att det rört sig om droger.

Efter julledighet och årets CES-mässa är det äntligen dags att samla ihop de nyheter som under den gångna veckan av någon anledning inte fått dedikerade artiklar på NordicHardware. Bland annat lanserar AOC två nya gamingskärmar på 27 tum. Nvidia kapar priserna för RTX 2060 i ett försök att ta sig an AMD:s RX 5600 XT och Cooler Master har omdesignat förpackningarna för sin kylpasta efter de misstagits för droger.

 

AOC lanserar två nya G2-skärmar

AOC har nu lanserat bildskärmarna Q27G2U och CQ27G2U. Det rör sig om VA-paneler på 27 tum med upplösningar på 2 560 x 1 440 med en millisekunds svarstid för båda skärmarna. Uppdateringsfrekvensen är även den samma på både modellerna på 144 hertz och båda kommer med stöd för AMD Freesync.

Den enda faktiska skillnaden mellan modellerna är att Q27G2U har en platt panel medan CQ27G2U kommer med en kurvatur på 1 500R.

Läs mer hos Kitguru.

 

Nvidia sänker priset för RTX 2060

I ett försök att stoppa AMD:s kommande grafikkortsmodell RX 5600 XT innan modellen ens lanserats kapar Nvidia prislappen för RTX 2060. AMD har tidigare hävdad att deras kommande grafikkortsmodell ska kunna ta sig an hela Nvidias GTX 16-serie. Med prissänkningen av RTX 2060 gör Nvidia sin överlägsna grafikkortsmodell mer attraktiv genom att erbjuda den för endast några hundralappar mer än RX 5600 XT.

Läs mer hos Anandtech.

 

Cooler Master är INTE ett drogimperium

En något bisarr men ändå underhållande nyhet denna vecka kommer från Cooler Master. Tillverkaren har nu lanserat en ny design för behållarna av kylpasta som följer med tillverkarens processorkylare. Enligt ett inlägg på Twitter har designen ingenting att göra med den praktiska delen när det kommer till att applicera sådan kylpasta. Anledningen ska vara för att oroliga föräldrar till datorbyggare misstagit sprutorna med den tidigare designen för kringutrustning menat för droganvändning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid