Intel har visat upp första informationen för arkitekturen Tremont, Uber Eats och Activision har ingått samarbete kring Call of Duty: Modern Warfare och Ubisoft skjuter upp flera stora spellanseringar efter ett undermåligt 2019.

Bland nyheterna denna vecka som inte togs upp i egna artiklar hittar vi bland annat Intel som nyligen avtäckt sin nya arkitektur för energisnåla processorer ur Atom-familjen. Utöver detta har Ubisoft valt att skjuta upp några av sina kommande storspel efter undermåliga prestationer från 2019 års stora speltitlar och Uber Eats har ingått ett samarbete med Activision för att göda Call of Duty-spelare på mer än ett sätt.

 

Intel avtäcker arkitekturen Tremont

Intel avtäckte de första detaljerna för processorarkitekturen Tremont under Linley Fall Processor Conference tidigare under veckan. Denna arkitektur är ingenting som kommer hitta sin väg till nästa högpresterande processorer för stationära datorer utan här är det endast fokus på Intels Atom-familj. Detta innebär att IoT-enheter och energisnåla minidatorer är där vi kan hitta arkitekturen som enligt Intel ska erbjuda ett rejält kliv framåt sett till instruktioner per klockcykel och generell prestanda.

Läs mer hos Hexus.

 

The Division 2

Ubisoft skjuter upp 2020 års spellanseringar

De största spellanseringarna Ubisoft haft under år 2019 har varit The Division 2 och Ghost Recon Breakpoint. Dessa speltitlar har tydligen inte gjort lika bra ifrån sig som sina föregångare, något som nu resulterar i att Ubisoft skjuter upp kommande spellanseringar för att implementera strukturella förändringar i företagets process för spelutveckling.

Watch Dogs: Legion skulle ha lanseras i mars nästa år. Detta har nu ändrats till ”någon gång mellan 1 juli och slutet av december 2020”. Spelet Gods and Monsters skjuts upp till samma lanseringsfönster och Rainbow Six Quarantine kommer nu att anlända någon gång mellan 1 april och 31 mars 2020.

Läs mer hos Kitguru.

 

Uber Eats och Activision göder CoD-spelare

I vad som kan anses vara en ganska udda marknadsföringskampanj har Uber Eats och Activision slagit sina (kloka?) huvuden ihop. I och med att Call of Duty: Modern Warfare lanseras i fredags påbörjades en ny kampanj där Uber Eats-kunder kan göra en beställning via Uber Eats app, använda kampanjkoden ”CODMW2019SWE” och tillsammans med sin måltid få en kod för dubbelt upp med erfarenhetspoäng i speltitelns onlineläge under 15 minuter.

Sista minuten-skämt från chefredaktören: ”Med Uber Eats kan man beställa fiskrätter med torsk. trumvirvel …för så kallade CoD-spelare.” ?

 

Microsofts initiativ ”Secure-core” ska ge säkrare processorer

Microsoft har avtäckt sitt initiativ ”Secure-core” där operativsystemutvecklaren samarbetar med dagens processortillverkare som AMD, Intel och Qualcomm för att på firmware-nivå öka processorers säkerhet när det kommer till försvar mot inkräktare.

Microsofts första fokus med det nya initiativet blir företag i utsatta industrier. Däremot har AMD nu bekräftat att processortillverkaren kommer att haka på Microsofts initiativ med nästa generations Ryzen-processorer. Huruvida detta kommer att gälla för samtliga produktsegment är något som återstår att se.

Läs mer hos Microsoft och AMD.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Microsofts initiativ ”Secure-core” kommer säkert med tiden att gälla alla produktsegment, hos AMD så kommer det först på stationära (om man ser till deras vana att först lansera ZenX på stationära CPU’er och en till två generationer senare på APU), för intels del så blir det först på strömsnåla bärbara enheter med arkitekturen Tremont. Tremont som för övrigt är långt efter Qualcomm Snapdragon 855 som använder Cortex A76 som sina ”big-cores”, IPC i dessa är i nivå med Skylake/Zen2, vilket ärrätt mycket högre än den Sandy Bridge prestanda som Tremont sägs ha… Tremont enda och största styrka är just x86/x64… Läs hela »