Asus pimpar grafikkort, AIDA64 nämner nästa års AMD-processorer i sin senaste uppdatering och Valves VR-headset Index säljer som smör. Detta är vad som hänt denna vecka.

Vilka nyheter har av någon anledning inte fått en dedikerad artikel på NordicHardware under vecka 48?

 

Asus förbereder helvitt Strix RTX 2080 Ti

Den som har känt suget efter ett Nvidia Geforce RTX 2080 Ti med Asus välrenommerade ”Strix”-kylare i en annan färg än svart/grå kan snart dra en lättnadens suck. Asus rapporteras förbereda en helvit, begränsad upplaga av sitt kraftfullaste Strix-kort.

Det är inte bara färgschemat som sägs ha uppdaterats med den kommande grafikkortsmodellen. Asus sägs även ha ökat grafikprocessorns turbofrekvens från 1 665 megahertz (MHz) upp till 1 770 MHz.

Läs mer hos Overclock3D.

 

Intel förlorar nyckelpersonal från marknadsföringsavdelningen

Överhuvudet för marknadsföringsavdelningen till Intels grafikkortsdivision uppges nu ha lämnat företaget. Chris Hook som tidigare var en del av AMD:s Radeon Technologies Group (RTG) lämnade företaget för Intel. Nu har han rört sig vidare ytterligare en gång.

Även Heather Lennon från samma avdelning har nu lämnat ”det blå laget”. Exakt vart Hooks och Lennons vägar kommer att leda är i skrivande stund oklart. Det spekuleras däremot att det kan vara företaget Nuvia som har lockat till sig Hook och Lennon.

Läs mer hos Kitguru.

 

PCIe 4.0 Ryzen 5 3500

Aida64 uppdateras med stöd för kommande AMD-processorer

AMD har alldeles nyligen sjösatt tredje generationens Threadripper-processorer. Samtidigt som dessa blev tillgängliga lanserades även Ryzen 9 3950X som är flaggskeppsmodellen för den tredje generationens Ryzen-processorer. Trots detta har nu programmet Aida64 uppdaterats med preliminärt stöd för både ”Renoir” som är AMD:s kommande, Zen 2-baserade APU-enheter och fjärde generationens Ryzen-processorer.

Läs mer hos NotebookCheck.

 

Valve Index

Half-Life: Alyx kan ha höjt Valves försäljning av VR-headsets

Valves VR-headset har fått mycket positiv kritik. Det är däremot en rätt dyr plattform att införskaffa. Detta verkar dock ha vägts upp av Valves kommande speltitel Half-Life: Alyx som blir en VR-exklusiv installation i spelserien som utspelar sig mellan handlingarna i de två originalspelen.

Valve Index ska vara slutsålt i flera territorier som bland annat USA och Kanada. Något som tros bero på den tidigare VR-exklusiva speltiteln.

Läs med hos Overclock3D.

 

Telekombranschen sackar för första gången på 15 år

I en ny rapport från Post- och telesetyrelsen visas en vikande trend för intäkterna i telekombranschen för första gången sedan 2004. Samtidigt fortsätter surfandet att öka i rask takt. Tappet i intäkter kommer dock inte nödvändigtvis från billigare mobilabonnemang.

Lät mer hos Surfa.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid