Denna veckas Byte size inkluderar bland annat AMD Threadripper 3990X som slagit ännu ett världsrekord. Intel som planerar att haka på AMD och Nvidia med en egen mjukvara för sändning av spelsessioner i samband med sin stora grafiksatsning och Google Earth har nu hittat sin väg till Firefox, Edge och Opera.

Har du någonsin velat ta dig över 40 000 poänggränsen i Cinebench? Kanske använda Google Earth i någon annan webbläsare än Chrome? Eller varför inte använda något annat än AMD och Nvidias egna mjukvaror för att livesända dina spelsessioner? Detta är några av sakerna som hänt under veckan utan att du kanske vetat om det!

 

Threadripper 3990X slår världsrekord i Cinebench R20

AMD:s absoluta flaggskeppsprocessor Threadripper 3990X har med hjälp av sina 64 kärnor, 128 trådar och flytande kväve lyckats kamma hem hela 40 527 poäng i Cinebench R20. Detta på ett Asrock TRX40 Taichi-moderkort och en överklockning av processorns samtliga kärnor till 5,25 gigahertz (GHz)

Annons

Läs mer hos OC3D.

 

Intel testar egen mjukvara för livesändning av spelsessioner

Intels Graphics Command Centre finns just nu att få tag som betaversion via Microsofts egen onlinebutik. Mjukvaran har nu fått en ny funktion som Intel börjat testa sig fram med. Kort och gott handlar det om en funktion som låter användare livesända sina spelsessioner. Funktionen kan liknas med vad som finns tillgängligt i AMD och Nvidias egna mjukvaror men för hårdvara som består av åttonde generationens Core-processorer eller nyare.

Intel verkar inte lämna många flanker öppna när det kommer till företagets grafiksatsning med Xe-arkitekturen som förväntas lanseras senare i år.

Läs mer hos Hexus.

 

 

Google Earth vidgar sina vyer

Google har nu gjort sitt kartverktyg Earth tillgängligt på fler webbläsare än Chrome. Med hjälp av WebAssembly ska företaget ha lyckats göra sitt verktyg kompatibelt med webbläsarna Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Opera.

Enligt Google ska Earth ha genomgått sex månader av beta-tester innan det till slut blev tillgängligt för de andra webbläsarna. Däremot kommer ytterligare finjustering och lite extra polering krävas innan Google är helt nöjda med hur Earth agerar på dessa webbläsare.

Annons

Läs mer hos WindowsCentral.

 

Vivo Apex 2020 är koncept med rörlig zoomkamera

I mobilvärlden försökte Vivo dra åt sig lite blickar genom att visa en ny konceptmobil med flera nyheter. Apex 2020 har en välvd skärm som sträcker sig 120 grader runt sidorna av telefonen. Den har dessutom en zoomkamera med en riktig optisk zoom med rörliga delar. Konceptet kommer aldrig säljas men Vivo har en tradition av att faktiskt introducera sina idéer till konsumenter.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid