Den omåttligt populära actionserien Call of Duty får snart ett nytt kapitel i uppföljaren Black Ops. Spelet som är satt för lansering den 9 november 2010 kommer att dyka upp på tre olika plattformar, förutom PC även PS3 och Xbox 360. Nu bekräftar Activision att Black Ops även kommer med stöd för stereoskopisk 3D.

Call of Duty: Black Ops blir där med ännu ett i raden av actionlir som ska ta hjälp av en tredje dimension för att skapa en ännu mer uppslukande spelupplevelse. Att aktivera stereoskopisk 3D är kräver dock en hel del extra beräkningskraft och speciellt i konsolversionerna där denna är begränsad kommer spelet att dra ner något på detaljerna för att slippa göra det dubbla arbetet när varje bildruta renderas separat för våra två ögon.

”Development of stereoscopic 3D began as an R&D project, but once we saw what the technology brought to the Call of Duty experience, what a great fit and how immersive it was, we knew that we had to develop it for Black Ops,” påpekade chefsutvecklaren Mark Lamia på Treyarch

Enligt de första förhandstittarna av Black Ops 3D-läge på Xbox 360-versionen är detta något man lägger märke till, då bilden sägs förlora lite detaljer. Vi skulle tippa på att detta inte sker på PC-versionen, eller att man själv kan välja i vilken grad detta sker men enligt Joystiq.com ska i alla fall spelupplevelsen vara på topp.

blackops

Idag är det bara NVIDIA som genom sitt 3D Vision-paket och kompatibla grafikkort ger ordentligt stöd för Stereoskopisk 3D i en PC. Då det även krävs en bildskärm med 120 Hz panel för att stödja tekniken är det fortfarande en kostsam investering för många. Men i takt med att spelutvecklarna förbättrar stödet lär intresset öka och investeringskostnaderna sjunka.

js594401003220100820-jq7g2

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

tråkigt spel med Nvidia betalade pengar.

BF3 kan man hoppas medför ett spel som kan spelas med voip och grupptänkande.

flopper
Medlem

spelat betan av moh, skitspel, samma som bc2,
saknar voip, gjort för folk som gillar att spela solo utan kommunikation, cod serien suger ännu värre än dice spel.
enda vettiga är bf2 och det är 5 år gammalt.

dice borde anställa mig som speltestare då de helt enkelt inte är bra nog.