Efter att Microsoft uppköp av Activision Blizzard blev allmänt känt var det många som oroade sig över spelutvecklarens framtid på plattformar som Playstation. Nu sägs Playstation ha åtminstone tre kommande Call of Duty-titlar att se fram mot.

Microsoft vill få spelutvecklaren Activision Blizzard att gå under deras flagg. Budet som lagts fram är att Microsoft ska köpa spelutvecklaren för nästan 69 miljarder dollar. En affär man förväntar sig kommer att färdigställas runt juni 2023. Förutsatt att det inte dyker upp några oväntade problem under processen.

Efter att nyheterna om Microsofts uppköp var det många som undrade hur det kommer att bli med Activision Blizzards spelserier och Microsofts konkurrenter som Playstation. Sony har sagt att man förväntar sig att Microsoft håller sig till de kontrakt som finns mellan Sony och Activision Blizzard. Det vill säga att spelutvecklarens titlar ska dyka upp hos Playstation. Nu menar en rapport från Bloomberg (betalvägg) att så blir fallet. I alla fall under den närmsta framtiden.

Rapporten hävdar att Playstation kommer att få minst tre nya Call of Duty-titlar. Något som var bestämt redan innan Microsofts shoppingrunda tog dem till deras största affär inom gaming någonsin. Dessa tre ska inkludera ett nytt Modern Warfare från Infinity Ward som sägs lanseras i år. Nästa Call of Duty-spel från Treyarch samt en ”planerad nyupplaga av gratistiteln Call of Duty: Warzone”.

Det är fortfarande ett tag kvar innan affären som ger Activision Blizzard nya ägare kan stå färdig. Något som ger Sony tid på sig att skriva nya kontrakt med spelutvecklaren för framtida speltitlar. Det återstår dock att se exakt hur framtiden för spelserier som just Call of Duty kommer att se ut på plattformar som Playstation. Spelet Starfield från utvecklaren Bethesda kommer till exempel endast att lanseras på Xbox och PC.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid