Gräsrotskampanjen för chassit Calyos NSG S0 med sitt passiva kylsystem som ska klara av att kyla entusiasthårdvara har nu hittat sin väg till Kickstarter.

Vi spanade in Calyos chassi NSG S0 under CES 2017 och nu har Kickstarter-kampanjen för de som är sugna på att kyla sin dator med ett passivt kylsystem dragit igång.

Calyos hävdar att NSG S0 har en tillräckligt hög kylförmåga för att hantera värmen från en Intel Core i7-7700K och ett GTX 1080 Ti. Detta genom att använda två kylblock: ett för GPU och ett för CPU. Kylblocken är sedan kopplade till en varsin uppsättning kylflänsar på chassits yttersida.

De värmeledningsrör som kopplar ihop kylblock och kylfläns är fyllda med en vätska som förångas när det värms upp. Ångan färdas sedan igenom rören från kylblocken till kylflänsarna där den passivt kyls ner. När ångan sedan gått tillbaka till vätskeform så ser en passiv pump som använder sig utav kapillärkraft till att vätskan färdas tillbaka till kylblocken där processen startar om.

Calyos NSG S0 har snyggats till

NSG S0 har genomgått en utseendemässig renovering sedan vi såg det i januari. Calyos har med hjälp av franska mod-duon Watermod gett NSG S0 ett mer attraktivt utseende. Chassits yttre skal har en mattsvart färg och som sidopanel har man använt en skiva härdat glas.

Calyos har hittills fått in cirka 222 000 euro genom Kickstarter-kampanjen. För den som är intresserad av chassit så finns det specialerbjudanden för de som stödjer kampanjen i tidigt skede. Även dyrare alternativ där konsumenterna får chansen att anpassa sitt NSG S0 till en viss grad finns.

Calyos Kickstarter kan ni hitta här.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedFredrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Kommer ni att ta in ett exemplar för att testa?

Anton Karmehed
Admin

Vi får se Fredrik, det hade varit helt klart intressant. Vi kommer iaf att följa Kickstarter-kampanjen och se vad det finns för intresse! 🙂