Capcom kommer haka på trenden med att ta mer pengar per spelkopia med kommande Dragon’s Dogma 2 som får en prislapp på 70 dollar. Nu har företaget bekräftat att man inte utesluter samma ökade prislapp på andra framtida spel.

Under se senaste åren har prislapparna för många nya storspel ökat. Tidigare har vi sett de flesta storspel sträcka sig upp mot 500 till 600 kronor vid lansering. Numera blir det allt vanligare med prislappar på 700 eller till och med 800 kronor för standardutgåvor av nya spel.

Fler och fler spelstudios och publicister hakar på trenden med att öka sina spelpriser. Senast har vi Capcom som bekräftat att deras kommande spel Dragon’s Dogma 2 kommer bära en prislapp på 70 dollar. Detta blir publicistens första spel med ett högre pris men inte nödvändigtvis deras sista.

Capcom svarade på frågan om prissättningen på framtida speltitlar under en konferens i samband med företagets senaste kvartalsrapport. Enligt företaget är det inte omöjligt att fler spel kommer bära högre prislappar i framtiden. Däremot vill man vara försiktiga med prissättningen och lyssna på återkoppling från kunder angående individuella spels prislappar.

Spelutveckling blir dock mer och mer invecklat och spel blir allt mer komplexa. Likt andra utvecklare skyller Capcom på ökade utvecklingskostnader för den högre prislappen på Dragon’s Dogma 2. Förhoppningsvis återspeglas priset även i spelet när det kommer bli optimering och generell buggfixning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid