Den information som innehåller källkoden för CD Projekt REDs spelmotor Red Engine som stals tidigare i veckan sägs nu ha sålts vidare via auktion.

I början av veckan gick spelutvecklaren CD Projekt RED ut med att de hade blivit hackade. Förövarna hävdade sig ha kommit över en uppsjö av information relaterad till bland annat företagets bokföring, administrationsuppgifter och även källkoden för Red Engine. Den spelmotor som ligger till grund för spel som The Witcher 3 och Cyberpunk 2077.

Efter det tog det inte lång tid innan källkoden för speltiteln Gwent läcktes ut på internet i ett försök av hackarna att pressa spelutvecklaren till att möta deras krav. Spelutvecklaren klargjorde dock redan från början att inga förhandlingar skulle ske rum och inga avtal skulle slutas med förövarna.

Nu uppger cybersäkerhetsföretaget Kela att källkoden för Red Engine och CD Projekts speltitlar har sålts via auktion.

Ett krav som ingick i försäljningen ska ha varit att informationen inte får distribueras vidare. Något som innebär att förövarna inte får sälja informationen ännu en gång. Detta har fått flera personer att spekulera i att det kan vara CD Projekt själva som betalat av förövarna för att få tillbaka och säkerställa sitt arbete. Det har dock inte bekräftat vem eller vilka som faktiskt ska ha köpt stöldgodset.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid