CES 2018 står runt knuten och NordicHardware är på plats. Följ oss i vår rapportering från världens största elektronikmässa i Las Vegas.

Det har blivit dags för årets upplaga av Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas och NordicHardware finns självklart på plats för att rapportera om de hetaste produkterna som kan tänkas avslöjas under hela mässan.

CES2016unveild

Det officiella startdatumet för CES 2018 är 9 Januari och mässan sträcker sig fram till 12 Januari. Det förekommer däremot en del pressexklusiva händelser dagarna innan själva mässan drar igång. Vi finns på plats under hela veckan för att ge er de hetaste nyheterna och sammandragen från världens största elektronikmässa.

Bärbara datorer – Fler kärnor i tunnare laptops

Laptops, notebooks och ultrabooks är något som vi är vana vid att se presenteras under CES-mässorna och detta året är inget undantag. Intel har nyligen fått ut sin nya fyrkärniga Core-processor för mobila produkter så vi förväntar oss en hel del nyheter inom det bärbara segmentet.

Annons

TV – Mera tum, högre upplösning och djupare svärta

För varje mässa som gått har vi sett större och större TV-apparater med högre upplösningar. Vi tror inte att årets CES kommer bli något undantag då LG redan visat upp en OLED-TV med 8K upplösning på 88 tum.

Vi tror också att TV-panelerna återvänder till sin ursprungliga form, nämligen platt. Förra året så visades en hel del böjda paneler upp men vi tror att den treden har svalnat inför årets modeller. Istället så ser vi fram emot att få se fler apparater med HDR-stöd och högre bildfrekvenser med HDMI 2.1.

Smarta hem – Det uppkopplade hemmet blir allt mer tillgängligt

Smarta hem och Internet of Things är något som kommit hårt på marknaden och blir allt vanligare i varje hem. Mycket tack vare smart belysning blivit tillgängligt på flera håll och från flera tillverkare vilket pressar priserna.

Annons

Vi hoppas att vi kommer att få se mer om det smarta och uppkopplade hemmet under årets CES-mässa med allt från uppkopplade lampor, bilar kyl och frys till automationer och röstassistenter.

VR och AR – Fenomenet som byggs på efter varje mässa

Virtual- och Augmented Reality håller fortsatt i sig och vi vet redan på rak arm att årets CES kommer inte avvika från den trenden.

HTC Vive tracker gör det möjligt att skapa alla VR-kontrollers av alla möjliga slag

Även om AR och VR kanske inte står i huvudfokus så utgör den en vital del för nya funktioner, spel och produkter som visas upp. Det rör sig om nya sensorer, kontroller och tillbehör för att ytterligare komplettera den virtuella upplevelsen.

Är det något speciellt som du vill se presenteras på CES 2018 eller är det något särskiljt som du vill att vi ska titta närmare på under veckan. Tveka inte att höra av dig till oss eller lägg en kommentar.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JonteMorkulFragile Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fragile
Medlem
Fragile

Spana in HDR monitorer 27″ 1440p samt 32″4k.
LG släpper lite nytt, säkert flera.
Vad som är intressant att veta som datamonitor är om man spelar en film med HDR går det automatiskt eller måste man in i inställningarna. Mtp websidor och program vill man att den ska känna av med auto.
Som med TV:en (LG B6 Oled), slår jag på en HDR film noteras det och går in i HDR mode.

Morkul
Medlem
Morkul

Varför inte en riktigt bra oled monitor?

Känns som att VR har svalnat lite på sistone. Alla väntar på bättre och billigare lösningar. Kanske dags för Samsung och visa upp sitt VR set med böjd skärm? Då skulle VR bli intressant igen.

Jonte
Gäst
Jonte

Skärmen: Acer EB490QK 4K ISP och andra liknande alternative 40+ tum