Mycket har redan hänt på smartphonemarknaden under 2012 med bland annat Intels intågande, och mer är på gång från annat håll. Qualcomms COO bekräftar nu att de första Snapdragon S4-produkterna kommer dyka upp på butikshyllorna i mitten av året.

Under ett morgonmöte med Qualcomms COO, Steve Mollenkopf, fick NordicHardware reda på mer i detalj när deras nya Snapdragon S4 väntas dyka upp i konsumentprodukter. Medan flera Snapdragon S4-kretsar redan skeppats till partners, dröjer det i vanlig ordning ett tag innan de faktiskt återfinns i färdiga produkter.

Qualcomm förväntar sig att de första Snapdragon S4-baserade smartphones och surfplattorna finns ute under sommaren, och inledningsvis handlar det om tvåkärniga modeller. Hur Krait presterar är inte helt säkert, men enligt Qualcomm själva ska den vara 60 procent bättre än förra generationen Steve_MollenkopfSnapdragon och tillräckligt för att utprestera Intel Atom.

Annons

Samtidigt väntas Snapdragon S4 vara 25 till 40 procent strömeffektivare än dagens ARM-arkitekturer, dels tack vare TSMC:s nya 28nm-tillverkningsteknik.

Kort därefter och i samband med Windows 8 har Qualcomm även fyrkärniga varianter på gång, dessa kan vi alltså inte vänta oss förrän senare i år. De första ARM-baserade produkterna med Windows 8 förväntas bli surfplattor, medan det är mer troligt att bärbara datorer med Snapdragon S4 inte dyker upp förrän 2013.


Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid