MSI laddar inför ett fartfyllt andra kvartalet och visade upp två färska moderkortsprototyper på CES. MSI Z77A-GD65 samt Z77A-GD80 fanns undangömda på ett hotellrum i Las Vegas och där den sistnämnda förutom sitt stöd för Ivy Bridge-processorer även anammar Thunderbolt.

Den nya 7-serien av styrkretsar kommer som bekant att omfatta flera modeller men den prestandainriktade enthusiastmodellen Z77 väntas blir troligtvis mest intressant hos våra läsare. Med sitt stöd för CPU-överklockning och integrerad grafik i den nya processorarkitekturen ska Z77-kretsen ta över efter populära Z68-kretsen i dagens Sandy Bridge-plattform.

MSI Z77A-GD80

IMG_2445

IMG_2450

IMG_2447  IMG_2451

Med samma Intel LGA1155 sockel som i dagens plattformar är arbetet inte fullt så invecklat för moderkortstillverkarna och MSI verkar alltså vara så gott som klara med grundarbetet för sina nya kort. Under vår korta handpåläggning, MSI hade redan hunnit packa ner det mesta på fredagen när vi hälsade på, kunde vi konstatera att korten går i samma fotspår som MSI:s nuvarande lösningar.

Annons

 

Den funktion som får ses som en större nyhet jämfört med dagens 6-serie är integrerat stöd för USB 3.0 direkt i styrkretsen. MSI kompletterar med egna funktioner som en kraftfullare spänningsdel, snabbknappar för överklockning och mätpunkter för spänningar direkt på kortet. Men toppmodellen Z77A-GD80 passar även på att göra plats för höghastighetskopplingen Thunderbolt. Moderkortet på plats i Las Vegas saknade tyvärr den fysiska kretsen och thunderbolt-anslutningen, men detta kommer givetvis att lösas framtill lanseringen som väntas ske i början på andra kvartalet 2012.

MSI Z77A-GD65

IMG_2453

IMG_2455

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid