Sony Ericsson, eller numera bara Sony har hamnat på efterkälken bakom konkurrenterna sett till specifikationerna på deras smartphone-utbud. Sony Xperia S blir företagets första telefon med tvåkärniga systemprocessor och 720p-skärm som förhoppningsvis tar dem tillbaka på banan i det högre segmentet.

Sony har haft det svårt att hävda sig på den globala marknaden, mycket på grund av stenhård konkurrens men även att de saknat några riktiga modeller i de dyrare prissegmenten. Under CES tog vi oss en närmare titt på Sony Xperia S, som sett till det yttre kommer med en ovanligt stilren design från Sony.

Först till namnet så står det faktiskt Sony Ericsson på telefonen, och det är ännu oklart exakt vad den ska heta. Sony har planerat att använda Sony Ericsson på vissa modeller under 2012 i en övergångsperiod innan man helt går över till enbart Sony. Vad som står klart är att modellen heter Xperia S och kommer utrustad med en tvåkärnig systemprocessor på 1,5 GHz, troligen en Qualcomm MSM8660. Det här blir företagets första modell med två kärnor och de höga klockfrekvenserna gör att den känns väldigt rapp i menyerna men även i webbläsaren. Tyvärr hade Sony låst Market så vi kunde inte tanka ned några prestandatester för en djupare analys än så.

IMG_2334Xperia S kommer att finnas i både vit och svart färg

Xperia S kommer utrustad med en 12 megapixelkamera som utrustas med deras Exmor R som gör att man ska kunna ta bilder snabbare. Längre ned på kameran hittar vi en liten list som inte bara är del i designen, utan även antennen gömmer sig därunder.

Den saknar en kortläsare, men det kompenseras med att Xperia S utrustas med totalt 32 GB inbyggt minne som kan jämföras med exempelvis Galaxy Nexus. Skärmen på 4,3-tum ser vi som den bästa funktionen i telefonen, även om skärmstorleken är densamma som i referenstelefonen Galaxy S II så kommer den med den mycket högre upplösningen 720p; 720 x 1 280.

IMG_2340

Sony Ericsson Xperia S eller Sony Xperia S, vad den än kommer heta i slutändan så ska den lanseras under årets andra kvartal och då troligen rätt sent under kvartalet. Inledningsvis väntas den komma utrustad med senaste versionen av Android, Gingerbread 2.3.7 men en Ice Cream Sandwich-uppdatering ska kommer någon gång efter lansering. Vad tror våra läsare, är Xperia S det flaggskeppet Sony behöver på marknaden?


Relaterad nyhet:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
thisMcKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Man har ju verkligen lyckats med gränssnittet. Ser betydligt bättre ut än förra versionen som Arc kör. Det är ju dock tråkigt att det ska ta sån tid för dem att få ut telefonen. Galaxy S3 lär väl nästan vara redo när den här telefonen kommer ut. Skärmen är dock riktigt lockande.

McKinley
Medlem
McKinley

Det är bekräftat att telefonen kommer i mars och att Android ICS kommer kort därefter under samma kvartal.
Jag ser äntligen slutet på mitt lidande med iPhone 4S.

this
Medlem
this

[quote name=”McKinley”]Det är bekräftat att telefonen kommer i mars och att Android ICS kommer kort därefter under samma kvartal.
Jag ser äntligen slutet på mitt lidande med iPhone 4S.[/quote]
Vad har det varit för problem med 4S?