Välkända tillverkaren Cherry vars mekaniska brytare för tangentbord återfinns i otaliga produkter har nu avtäckt sin nya datormus Gentix Silent.

Cherrys nya datormus har en väldigt subtil estetik med en design som ska fungera för både vänsterhänta och högerhänta användare. Ytan är täckt i ett gummimaterial som ska ge musen en längre livslängd och även hjälpa användare att få ett bättre grepp om musen.

Gentix Silent är inriktat för kontorslandskap där en låg ljudnivå föredras. Som väntat när det handlar om en produkt från Cherry är man särskilt nöjda med brytarna i musen. Datormusen är utrustad med en ny typ av brytare som Cherry tagit fram som sägs helt eliminera klick-ljuden från datormusens knappar.

Enheten kommer utan några extra knappar bortsett från vänster- och högerklick samt scrollhjulet som även det är klickbart. Musen bygger kring en optisk sensor med en maximal hastighet på 1 000 DPI. Gentix Silent ska även gå att använda helt utan att någon mjukvara måste installeras.

Gentix Silent finns tillgänglig i butik nu till ett pris på 13 dollar, cirka 130 kronor. Dock dröjer det innan enheten dyker upp i svenska butiker.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid