Google fortsätter att vidareutveckla sin populära webbläsare Chrome och med version 10 väntas vi få en rejäl prestandauppdatering. I den nya betaversion av Chrome 10 som ny rullats ut på företagets servrar ska man se en prestandaökning på inte mindre än 66% vid körning av JavaScript, samtidigt som CPU-förbrukningen sänks med så mycket som 80% vid videouppspelning.

Google har börjat implementera ett första rejält stöd för GPU-accelererad videouppspelning vilket alltså ska dra ner belastningen på systemets CPU radikalt. System med kompatibla grafikkretsar ska kunna se upp till 80% lägre CPU-belastning vid uppspelning av video i helskärmsläge. Vilket givetvis ger bättre batteritid för bärbara datorer.

javascript

Chromes JavaScript-motor V8 har alltså blivit kraftigt optimerad och visar en banbrytande prestandaökning mot tidigare versioner av Chrome. Andra nyheter är en funktion för synkronisering av sparade lösenord över olika datorer, samt ett nytt gränssnitt för inställningsdelen av webbläsaren som öppnas likt en vanlig webbläsarflik.

Google Chrome 10 beta finns att hämta på företagets hemsida.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid