Prestandasiffror för Intels kommande flaggskeppsprocessor Core i9-9900K överklockad till 5 gigahertz på alla kärnor och körd genom Cinebench R15 har läckt ut och visar på imponerande flertrådad prestanda.

Prestandaresultat för Intels kommande Coffee Lake Refresh-processorer har dykt upp med jämna mellanrum under den senaste tiden. Vi har sett siffror för flaggskeppet Core i9-9900K i 3DMark Time Spy, Core i5-9600K i Geekbench och även en faktisk recension av Core i7-9700K dyka upp på internet.

Nu är det dags igen och denna gång är det familjeöverhuvudet Core i9-9900K som har testats i den populära syntetiska testsviten Cinebench R15. Ett test där processorn får spänna musklerna med sina åtta processorkärnor och 16 trådar. Detta med en överklockning på samtliga processorkärnor till 5 gigahertz (GHz).

Annons

Intels kommande flaggskepp blir den första åttakärniga processorn som tillverkaren lanserar för en konsumentsockel. Utöver de åtta kärnorna kommer den även utrustad med 16 megabyte (MB) L3 cache och en integrerad grafikkrets i form av Intel UHD 620.

Cinebench-resultaten publicerades av överklockaren Lau Kin Lam. Detta i form av en Youtube-video där han visar processorns klockfrekvenser på samtliga kärnor samt sitt Cinebench test.

Lau Kin Lams video visar att processorn lyckades få ihop en Cinebench-poäng på 2 166. Detta kan jämföras med processorns närmsta konkurrent vilket blir AMD:s Ryzen 7 2700X som med en överklockning till omkring 4,3 GHz på alla kärnor hamnar på cirka 1 900 poäng i samma test.

Annons

Intels Coffee Lake Refresh-serie gäckar fortfarande media och sugna kunder. Processorserien förväntas lanseras under oktober månad enligt läckta produktplaner. Däremot har inget lanseringsdatum bekräftats av Intel själva. Även prislapparna för de kommande processormodellerna är i skrivande stund oklara.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid