Tredjepartstillverkade GTX 1080 Ti dyker upp inom kort och Colorful iGame ser ut att bli en av de mer påkostade varianterna.

Eftermarknadsvarianterna av Nvidia GTX 1080 Ti är på ingång. Flertalet modeller har redan hittat sin väg ut på Prisjakt och snart börjar de landa i svenska butiker. Ett av de mer säregna grafikkorten baserade på GTX 1080 Ti kommer dock inte att lanseras i Sverige.

Grafikkortet i fråga är Colorful iGame GTX 1080 Ti. Ett kort som fått uppmärksamhet tack vare den LCD-skärm som finnes på kylaren istället för tillverkarens logga eller dylikt. Skärmen kommer att förmedla information om grafikkretsens klockfrekvenser, temperaturer eller fläktarnas hastigheter.

Grafikkortet kommer att utrustas med 3 stycken fläktar på 92 millimeter. Dessa ska hjälpa att kyla den rejält tilltagna uppsättningen kylflänsar som resulterar i att grafikkortet tar upp 3 expansionsplatser på grund av sin tjocklek.

Kylaren har en estetiskt aggressiv design. Colorful kallar stilen för ”Shark Bionics” och utöver skarpa linjer så kommer grafikkortet även med röd LED-belysning.

Colorful iGame GTX 1080 Ti PCB

Colorfuls kommande grafikkort är baserat på ett egenutvecklat kretskort. I en ny läckt bild ser vi att Colorful har utrustat kortet med hela 16 + 2 spänningsfaser. Något som hittills endast har skådats hos tillverkaren Zotacs värstingmodeller.

Colorful iGame GTX 1080 Ti

Ökningen av antalet spänningsfaser jämfört med Nvidias referensdesign kan komma att underlätta vid överklockning. Dock har Nvidias referenskort, även känt som Founder’s Edition visat sig vara en minst sagt duglig överklockare vid flera tillfällen.

Colorful planerar att ha iGame GTX 1080 Ti redo för lansering under april månad. Grafikkortet är dock som tidigare nämnt exklusivt för den kinesiska marknaden.

Rubrik

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Alltså, inte jätteintressant.