Svenska telekomföretaget Com Hem meddelar idag att man under måndagskvällen startar den första 3D-tvsändningen i svensk kabel-tv. Com Hem ska tillsammans med Canal+ sända fotbollsmatchen mellan AIK och Djurgården klockan 20.00 i 3D och för dem med kompatibel hårdvara gäller det att ratta in kanalplats 101 för att ta del av pilottestet.

Com Hem har redan planerat flera 3D-tvsändningar i april och bland annat stormatchen mellan de spanska fotbollslagen Real Madrid och Barcelona, även känd som El Clasico. Alla 3D-sändningar kommer att göras på CANAL+ under kanalplats 101 i Com Hems utbud.

– Com Hem är redo för den här tekniken. Vår infrastruktur har den kapacitet som krävs vilket innebär att 40 procent av Sveriges hushåll ges möjlighet att titta på 3D-tv. Den fortsatta 3D-utvecklingen hos Com Hem beror på kanalernas utbud, men jag tror vi kan vara säkra på att det kommer hända mycket på området, säger Christofer Peilitz.

3D-sändningarna som Com Hem använder sig av baseras på 1080i upplösning och för att ta del av 3D-tekniken krävs en 3D-tv, ett par 3D-glasögon, en HD-box eller TV-modul för HD samt ett digital-tv-abonnemang. 

Mer information om Com Hems 3D-tv satsning finns på företagets hemsida.

3dtv2

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MASSSWEDEAnton KarmehedlangThe Muttthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Frågan är ju hur många det är som kommer att kunna ta del av detta. Inte nog med att man ska ha utrustning för flera tusen så måste man ju också vara kund hos Com Hem. Men definitivt kul att Com Hem tar initiativet och väljer att lägga sig i framkant teknikmässigt.

The Mutt
Medlem
The Mutt

Är det ens HD? 😀 Com Hem brukar ju strypa sina sändningar så mycket att en del HD material ser ut som en bra SD sändning. 😀

lang
Medlem
lang

Comhem va faktigst inte först.Viasat premiärvisade en prem leg match i 3D vid jul nån gång har jag för mig.Nu finns det canal+ 3D och en till kanal som man bara får in med viasats parabol än så länge.De kommer flera. The Mutt. Sen snackar du om uppskalat material. Bara för att kanaler heter HD är inte allt material hd de måste ha varit filmat med en HD kamera. Inget som comhem styr över. Tv4HD som visar that 70s show tex. Vi bor i Sverige vi får vänta 100 år som vanligt. I andra länder är majoriteten av alla kanaler… Läs hela »

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”Anton Karmehed”]Nej men det var först i kabelnätet (ganska uppenbart men ändå) vilket är det de hävdar. I övrigt väntar jag också på fler HD-kanaler, går segt som sirap i landet mellanfil när det gäller nya standarder…[/quote]

Håller fullkomligt med.attt inte comhem har Eurosport2 HD är skandal. Eurosport2 storsatsar med svenska kommentatorer och bundelsiga.