Ett nytt rykte hävdar att Intel planerar att officiellt avtäcka den tionde generationens Core-processorer som ingår i den kommande processorserien Comet Lake-S den 30 april.

I sedvanlig ordning inför lanseringar av nya produkter cirkulerar det en rad rykten. Det senaste handlar om Intels kommande processormodeller ur serien Comet Lake-S. Intel har än så länge varit väldigt tystlåtna vad gäller dessa kommande processorer. Däremot har vi påstådda specifikationer och ett nytt rykte som hävdar att Intel kommer avtäcka processorerna under nästa månad.

Comet Lake-S kommer att byggas på 14 nanometers tillverkningsteknik och samma grundarkitektur vi sett om och om igen sedan Skylake lanserades för nästan fem år sedan.

Det senaste ryktet kommer från Elchapuzas Informatico som påstår att Intel kommer att avtäcka den nya processorserien den 30 april. Däremot sägs detta vara mer eller mindre en papperslansering med den faktiska säljstarten av enheterna under andra veckan av maj månad.

Den kommande processorserien kommer trots sin stagnerade mikroarkitektur kräva en ny processorsockel. Denna går under namnet LGA 1200 och ska även denna gång tagits fram då de nya processorerna har högre krav på strömleveransen än tidigare.

Några av nyheterna med Comet Lake-S och de nya moderkorten ur 500-serien ska vara stöd för tekniker som Thunderbolt 4, Wi-Fi 6 och 2,5 GB ethernet. Sett till processorerna i sig sägs flaggskeppsmodellen komma med 10 kärnor och 20 trådar. Tekniken HyperThreading påstås även vara närvarande hos samtliga produktsegment. Detta innebär att även Core i5 och Core i3-processorer kommer att erbjuda dubbelt så många trådar som processorkärnor.

I vanlig ordning rekommenderas det att rykten och obekräftad information tas med en nypa salt. Intel har i skrivande stund inte bekräftat när något slags lanseringsevent för tio generationens Core-processorer kan komma att hållas. Visar sig detta rykte stämma däremot så har vi endast lite mer än en månad kvar innan vi får se exakt vad Comet Lake-S är för något.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid