Commodore har efter sin storhetstid i mitten av 80-talet återuppstått under 2000-talet genom en amerikanska datortillverkaren med samma namn. Nu avslöjar Commodore att man planerar en ny tangentbordsdator i C64-design med en Intel Atom och ION 2 under skalet.

 

Det hela blir en form av allt-i-ett-dator som likt ASUS EeeKeyboard kommer att husera alla komponenterna du behöver, förutom skärm och tillbehör. Commodore har sedan tidigare en liknande modell kallad Commodore Phoenix som baseras kring Intels Core 2-plattform samt en Core i7-modell på väg under slutet av 2010.

Men nu väntas man även presentera en strömsnålare modell som med en tvåkärnig Intel Atom D525 processor (1,8 GHz) samt NVIDIA ION 2 ska erbjuda en retroplattform för dem som inte kräver den absolut värsta prestandan. I övrigt utrustas systemet med 4GB DDR3 RAM, 1TB hårddisk, Blu-ray eller DVD-spelare samt HDMI och DVI-utgångar. Man hittar även stöd för WiFi 802.11n, Bluetooth och en kortläsare.

C64-left
Commodore 64 i sin originaldesign

Dagens teknik i nostalgisk förpackning med andra ord. På Commodors hemsida finns ett flertal andra liknande system listade som alla låtit sig inspireras av världens mest sålda dator, Commodore 64.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Henrik BerntssonImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Om det fungerar för bilar så varför inte för datorer. Vem skulle inte vilja ha en Ford GT40 i dagens upplaga? (Eller Fiat 500 om inte plånboken tillåter GT40)

Helt klart en rolig pryl, tycker jag iaf som började min datorbana -86 med just en C64

10 print time
20 goto 10

//Jimmy

Henrik Berntsson
Admin

kan bara hålla med föregående talare riktigt kul med nostalgiprylar 🙂 började också med en commodore men en lite klenare föregångare vic20, den hade inte stöd för antialiasing.. Det mesta var kantigt, tom bollarna i fotbollsspel var fyrkantiga 😀