Small preview image

Computex i Taipei, Taiwan, är under full gång och den första dagen innehöll en del av de väntade demos vi pratat om tidigare här på NH. ATi presenterade sitt R520 för första gången, nVidias G70 skymtades även om nVidia själva inte hade mycket att säga om det och AMD verkade för första gången få mer uppmärksamhet än Intel. Kanske tack vare den sponsrade F1-bil de valt att placera i närheten av båset och en liten smygstart genom att lägga X2-presskonferensen något tidigare än väntat, medan Intel nöjde sig med att täcka en vägg med moderkort.



ATi visade upp R520s förmåga att rendera H.264-komprimerad video. R520 har implementerat stöd för encoding, transcoding och decoding av H.264, eller kort och gott det finns stöd fullt ut för H.264. I ett live-test visade ATi att skillnaden i belastning på CPUn skiftade mellan 33% till 95% med och utan hårdvarustödet aktiverat.


AMDs X2 som vi redan har lärt känna har visat sig få en stabil lansering, om det var någon som trodde annat, och vi fick även bekräftat att single-core Athlon 64 kommer att fasas ut ganska snart. I övrigt har deras nya Geode fått ett varm bemötande från bl.a. Samsung och Microsoft.


ATi Crossfire presenterades även det officiellt för första gången. Du kan läsa mer om intrycken i vår andra nyhet. Både DFI och ECS kunde visa upp egan kort baserade på Crossfire-kretsen även om ECS var den enda med kort för både Intel och AMD. Den enda synbara skillnaden var socketen.


VIA presenterade även de en del nya saker, bl.a. deras SLI-lösning som är om än väldigt lik nVidias har vissa skillnader. Firingsquad har fått tag på ett referenskort och kommer göra ett test senare.


nVidia å sin sida har valt att inte visa upp G70 i någon större skala ännu även om tredje parts-tillverkare verkar ha haft privata visningar av kort byggda på kretsen. Intel var även dom relativt passiva jämfört med tidigare år. Deras främsta kort var deras nya midend-chipset i945 som de stoltserade ganska ordentligt med som ni kan se i Anandtech reportage.


 :: Anandtech :: Digitlife :: FiringSquad ::

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid