Cooler Master lanserar nu två chassimodeller vid namn NR400 och NR600 med fokus på en minimalistisk design med möjlighet till effektivt luftflöde och en avsaknad av RGB-belysning.

Cooler Master kommer idag att sjösätta en ny chassiserie. Den nya serien går under namnet NR och fokus ligger på en stilren design med högt luftflöde utan en massa RGB-belysning och spejsade designelement.

Den nya serien introduceras med två chassimodeller. Den ena går under namnet NR400 och är skapt för moderkort upp till mATX-storlek medans NR600 blir aningen större och kan husera ATX-moderkort. Båda modeller kommer med en perforerad frontpanel som enligt Cooler Master ska ge optimalt luftflöde och även agera som ett dammfilter. Hur pass tillverkaren lyckats med optimeringen av luftflöde återstår dock att se.

Cooler Master NR400

NR400 är som tidigare nämnt ett chassi i mATX-storlek. Här rör det sig om yttre dimensioner på 411 x 210 x 411 millimeter (längd, bredd, höjd) och chassit i sig består av stål och plast med en sidopanel i härdat glas.

Chassit kommer att finnas tillgängligt i två olika utföranden: med eller utan plats för optisk läsare. Versionen utan stöd för en optisk läsare kan husera tre 120 mm eller två 140 mm fläktar i fronten samt två fläktar i toppen.Skulle en optisk läsare vara ett krav försvinner dock stödet för en fläkt på 120 mm i chassits front samt ena fläktplatsen i toppen.

Samma visa gäller för radiatorer. Utan plats för optisk läsare kan chassit husera en 280 mm radiator i fronten och en 240 mm i toppen. Med stöd för optisk läsare blir det dock endast möjligt med en radiator på 240 mm i fronten och en radiator på 120 mm i toppen. Båda modeller har även plats för en 120 mm radiator i sin bakkant.

Vad gäller lagringsmöjligheter kommer NR400 med plats för fyra 2,5 tums SSD-enheter och fyra enheter på 3,5 tum. Däremot försvinner ena platsen för 3,5 tums enheter om den tidigare nämnda monteringsplatsen för en optisk läsare finns i chassit.

I övrigt handlar det om stöd för nätaggregat med en längd på upp till 325 mm om den bottenmonterade hårddiskburen är borttagen samt om ingen radiator placeras i chassits front. Maxhöjd på processorkylare ligger på 166 mm och grafikkort med en längd på upp till 346 mm kommer att få plats i chassit.

Cooler Master NR600

NR600 behåller samma material och designspråk som sitt mindre syskon. Det som skiljer här är stöd för moderkort upp till ATX-storlek och snäppet fler platser för lagringsenheter och fläktar.

Storleken hos NR600 mäter in på 478 x 209 x 473 mm. Även denna modell kommer att finnas tillgänglig med eller utan monteringssats för en optisk läsare.

I chassits front kan tre 120 mm eller två 140 mm fläktar monteras. Skulle platsen för optisk läsare vara närvarande försvinner dock en av platserna för 120 mm fläktar. Detta gäller däremot inte för chassits topp där två 120 eller 140 mm fläktar kan monteras både med eller utan optisk läsare.

Radiatorstödet uppges vara 360 mm i fronten utan optisk läsare eller 280 mm med. I toppen rör det sig om 240 mm för båda utföranden, däremot kommer platsen för optisk läsare behöva plockas ut om en sådan radiator ska få plats. Annars begränsas toppen till 120 mm radiatorer.

Sett till platser för lagringsenheter rör det sig om plats för fyra enheter på 3,5 tum och fem enheter på 2,5 tum för båda utföranden.

Maxhöjden för processorkylare är densamma som hos det mindre syskonet: 166 mm. Vad gäller grafikkort är det en maxlängd på 410 mm som gäller och nätaggregat med en längd på upp till 180 mm får plats i chassit. Cooler Master lämnar dock inga uppgifter angående möjligt stöd för längre nätaggregat beroende på vad som är monterat i chassits botten.

Pris och tillgänglighet

Cooler Master uppger att båda chassimodellerna lanseras idag den 19 mars. Riktpriserna kommer att ligga på 659 kronor för NR400 och 759 kronor för NR600.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid