Video: Cooler Masters nya HAF och Cosmos 7-serie av chassi

Dubbla 200mm fläktar i fronten. HAF gör skäl för namnet "high airflow"!

0

Under Computex 2017 visade Cooler Master bland annat upp kommande chassin ur sin klassiska HAF-serie samt det nya Cosmos C700P.

Cooler Master tippar hatten åt några av sina produkter som idag är mer eller mindre legendariska. Företaget har nyligen visat upp en jubileumsversion av sitt chassi Cosmos II och nu under Computex tog vi oss en titt på ett nytt chassi ur tillverkarens High Airflow (HAF) serie samt kommande Cosmos 7.

Cooler Master Cosmos 7

Först ut har vi Cosmos 7, även känt som C700P, chassit går i samma fotsteg som tidigare Cosmos-chassin och är en rejält tilltagen skapelse. Konstruktionen består till stor del av metall och på chassits topp hittar vi 2 rediga handtag som lär komma väl till hands när det är dags att flytta på datorn.

Inuti chassit finns det gott om utrymme, det system som visades upp på Computex var utrustat med dubbla grafikkort och det såg nästan lite tomt ut inuti chassit. På insidan har man även monterat paneler för att dölja nätaggregat och hårddiskar, något som bidrar till en något ”renare” stil på bygget. Moderkortsplåten i chassit går att vända om man skulle vilja ha en inverterad layout på sitt bygge. Det är även möjligt att rotera moderkortet 90 grader så att till exempel grafikkorten pekar uppåt.

Gott om kylning finns det också, i chassits front finns det möjligheten att montera 3 stycken fläktar eller upp till en 360 millimeter (mm) radiator. I toppen av chassit kan man få plats med radiator upp till 420 mm i storlek.

Cooler Master H500P

Vi ser även återkomsten av Cooler Masters HAF-serie i form av chassit H500P. Även här har vi ett chassit som har en imponerande storlek, chassit har plats för 2 stycken 200 mm fläktar i fronten, chassits topp har plats för 3 stycken fläktar samt en 360 mm radiator.

H500P kommer även med en uppsättning vertikala expansionsplatser som låter användare montera sitt grafikkort så att dess fläktar eller belysning kan åskådas genom sidopanelen.

Både H500P och det nya Cosmos-chassit kommer med paneler som monteras bakom moderkortsplåten och hjälper till med att dölja kabeldragningen på baksidan.

Prislapparna för lådorna kommer att ligga på cirka 3 000 kronor för Cosmos 7 medans H500P för en snällare prislapp på cirka 1 500 kronor. Något exakt lanseringsdatum har vi inte ännu, men Cooler Master säger att dessa chassin kommer att dyka upp inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid