Cooler Masters senaste skapelse HAF-XB kommer med en ganska udda design. Chassit är kubformat och uppdelat i två fack där den översta är välkylt med plats för moderkort och tillhörande komponenter. Det undre reserveras för nätaggregat och lagring.

Cooler Master HAF-XB ser kanske ut som ett litet chassi på bilderna men måtten på 442 x 423 x 330 millimeter säger annat. Designen är som nämnt uppdelat och i den övre delen finns stöd för ATX-, Micro-ATX- och Mini-ITX-moderkort.

96a96b

Sett till processorkylare får större modeller på upp till 180 millimeter i höjd plats och chassit sväljer även marknadens längsta grafikkort på upp till 334 millimeter. I fronten hittar vi två 120 millimeterfläktar som blåser rakt över moderkortet och dess komponenter och i bak finns en 120 millimeter för utblås. Om man så vill går det även att montera en 200 millimeter fläkt i taket.

96e

I den undre delen av chassit finns plats för andra viktiga komponenter så som nätaggregat på max 180 millimeter. Vi hittar två 5,25-tumsplatser för optiska enheter samt sex 2,5-tumsplatser, varav två fungerar som 3,5-tums i företagets så kallade hot-swap-lösning: X-Dock. Vidare till fronten av chassit finnns två 3,5-millimetersanslutningar för ljud-in/ut och två USB 3.0.

96c96d

Benchmarkreview som testat chassit är överlag imponerande. Mycket på grund av den udda designen men även dess ”exceptionella” kylningsförmåga och Hot-swap för två 3,5-tums hårddiskar. Det ska även vara kvalitativt och enkelt att bygga i. Några av nackdelarna är endast två USB 3.0 i fronten och det saknas ett enkelt sätt att använda 5,25-tumsplatserna för annat än optiska enheter. Någonting de påpekar som kanske är självklart för de flesta är att den tar upp väldigt mycket plats på skrivbordet.

Chassit ska vara prissatt till 100 dollar i USA och enligt tidiga listningar i svenska butiker ser priset ut att hamna på någonstans mellan 800 och 900 kronor.


Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob Hugossonn0paxKebbZPrivate Pyle Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Private Pyle
Gäst
Private Pyle

Designen påminner mig om hur datorerna såg ut på 90-talet när skärmen satt uppe på datorn.

Andrée Kebbon
Medlem
Andrée Kebbon

”uppdelat i två fack där den översta är välkylt med plats för moderkort och tillhörande komponenter. Det undre reserveras för nätaggregat och GRAFIKKORT.”

Grafikkortet är väl ändå i det övre facket 😉 Ni menar väl HDD’s ?

n0pax
Medlem
n0pax

[/quote]
Doh, synden straffar sig själv när man stressar iväg för att hinna med en tid hos frisören… Fixat! :-)[/quote]

*host* *host* Det Jacob egentligen gjorde var att han hämtade något som hade med datorer att göra. Det vet ju alla att människor som sysslar med datorer dricker cola och har drivor med pizza kartonger runt omkring sig. Blev skrämd för en stund innan jag förstod att det givetvis var ett skämt :-*