GeForce GTX 590 är ett av de absolut mest kraftfulla grafikkorten på marknaden med sina två GF110 grafikkretsar och maximala strömförbrukning på 375 watt. Grafikkortet bjuder även på en rejäl dos värmeenergi och nu har kylartillverkaren CoolIT tagit fram en lösning. Deras OMNI A.L.C. grafikkortskylare använder vatten för att hålla temperaturerna i schack.

CoolIT har utvecklat ett heltäckande vattenblock för NVIDIA GeForce GTX 590 som i ett slutet system från fabriken med tillhörande radiator och pump gör det smidigare att installera kylaren än de separata vattenblock som ofta dyker upp på marknaden. Vattenblocket är av lågprofildesign och gör det lättare att få plats med fler grafikkort eller andra expansionskort.

CoolIT menar att deras senaste alster ska sänka temperaturen på grafikkretsarna med hela 30 grader celcius mot NVIDIA:s referenskylare. Samtidigt som OMNI A.L.C. N590 ska arbeta vid en lägre ljudnivå. Som det ser ut idag kommer det nya kylningspaketet att främst levereras direkt till datorbyggare som Maingear, Puget Systemes och andra aktörer med fokus på prestanda och överklockning. Men troligtvis kommer kylaren även dyka upp på konsumentmarknaden framöver.

omnialc

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid