Trots att lanseringsdatumet och prissättningen för Intels kommande processor Core i7-9700K fortfarande är oklara har vad som hävdas vara den första recensionen av den kommande processorn nu dykt upp på internet.

Hemsidan El Chapuzas Informático (spanska) har nu publicerat en till synes komplett prestandarecension av Intels kommande processormodell Core i7-9700K. Den kommande processorn är en del av den kommande uppsättningen processorer som baseras på arkitekturen Coffee Lake Refresh. En förfinad version av fjolårets arkitektur Coffee Lake.

De kommande processorernas lanseringsdatum och prislappar är i skrivande stund fortfarande inte bekräftade. Läckta produktplaner pekar mot en lansering under oktober månad, däremot är det som tidigare nämnt inte bekräftat.

Den kommande processorn lyckas överträffa sin föregångare Core i7-8700K i tester som nyttjar flera av processorernas kärnor. Jämfört med AMD:s Ryzen 7 2700X är det dock en annan visa där Core i7-9700K hamnar bakom AMD:s processormodell i flera av de syntetiska testerna. AMD:s processormodell har trots allt två trådar per kärna. Medans Core i7-9700K blir den första i7-processorn som blir helt utan Hyper Threading.

Sett till spelprestanda lyckas Core i7-9700K ta sig förbi sin motsvarighet från föregående generation, AMD:s Ryzen 7 2700X samt en uppsättning andra processorer som Core i7-6700K, Ryzen 5 2600 samt Core i5-8600K.

El Chapuzas Informático testade processorn på ett moderkort utrustad med styrkretsen Z390. Däremot framgår det inte något modellnummer på moderkortet.

Hemsidan lyckades överklocka processorn till 5 gigahertz (GHz) på alla åtta processorkärnor. Detta åstadkoms vid 1,4 volt (V) och temperaturerna steg upp till svettiga 90 grader. Värt att ha i åtanke är dock att hemsidan lät moderkortets BIOS ställa in volten automatiskt.

Huruvida El Chapuzas Informáticos test visar sig vara den äkta varan eller ej återstår att se till fler oberoende tester från andra medier har utförts och offentliggjorts.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

EN sak man kan konstatera är, att den som har en ”gammal” i7-6700K i sin dator, hen behöver inte bekymra sig. /jb

EDIT: Jag deliddade nyligen en sådan då den blev alldeles för varm under renderingsprocesser, använde Noctua NH-1 och fick ner temperaturen med 18-20% (varierat vid ett par mätningar). Har man detta problem och inte kan/vill delidda, då är i7-9700K (eller en Amd-variant) med lödd heatspreader ett bra val.

Medlem

Jag sitter på en 4770k som låser sig titt som tätt. Detta kommer bli en fin uppgradering 🙂