Ett ingenjörsexemplar av Intels kommande flaggskeppsprocessor Core i9-13900K har nu hittats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench.

Intels kommande processor Core i9-1300K baserad på arkitekturen Raptor Lake har nu hittats i databasen för ett syntetiskt prestandatest. Detta efter att flera ingenjörsexemplar har dykt upp online under den senaste tiden men nu har vi också prestandasiffror för enheten. Även om syntetiska testsviter oftast inte ger en faktiskt representation av hur hårdvara kommer att prestera i vardagen.

Specifikationerna för enheten i databasen är desamma som vi sett tidigare. Det rör sig om 24 processorkärnor och totalt 32 trådar och 36 MB L3 cache. Klockfrekvenserna sträcker sig från 3 GHz upp till 5,5 GHz. Det ser alltså ut att vara samma ingenjörsexemplar som dykt upp tidigare eller en enhet framtagen runt samma tidpunkt.

Dessvärre listar databasen testresultaten som ogiltiga tack vare problem med timers i systemet. Skulle vi dock anta att dessa problem inte påverkar prestandan hamnar Core i9-13900K sju procent över Core i9-12900K i enkärnig prestanda och 37 procent över i flerkärnig prestanda.

Intel förväntas lansera Raptor Lake-arkitekturen och den trettonde generationens Core-processorer någon gång under oktober månad. Redan nu har allt fler moderkortstillverkare börjat rulla ut uppdateringar till sina moderkorts BIOS för att förse dessa med stöd för de kommande processorerna. Lanseringen tros bestå av minst tre högpresterande enheter ur Intels K-serie. Alltså processorer upplåsta för överklockning. Andra enheter väntas dyka upp vid ett senare tillfälle.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid