Intels senaste värstingprocessor för laptops kallad Core i9-13980HX har nu testats i Cinebench R23 och lägger sig på samma nivå som AMD:s 32-kärniga Threadripper 2990WX när det kommer till flerkärnig prestanda.

De första testerna av nästa generations bärbara datorer börjar nu dyka upp. Intels senaste flaggskeppsprocessor för laptops har nu satts igenom Cinebench R23 där den visar imponerande prestanda. Till exempel lägger den sig på samma nivå som AMD:s Threadripper-processor 2900WX som kommer utrustad med 32 kärnor och 64 trådar när det gäller flerkärnig prestanda.

Testerna utfördes av Youtube-kanalen Jarrod’s Tech som fick möjligheten att testa Core i9-13980HX inuti MSI:s nya datorer GE78 Raider och GT77 Titan. Tyvärr är de grafikkretsar från Nvidia som driver datorerna fortfarande under embargo. Däremot fick Youtube-kanalen godkännande att testa datorerna med Cinebench där endast processorn används.

I Cinebench R23 kunde Core i9-13980HX stoltsera med en singelkärnig prestanda på 2 135 poäng. Något som lägger den cirka sex procent över Intels föregående flaggskepp Core i9-12980HX som förut höll rekordet för enkärnig laptopprestanda i testsviten. Ännu mer imponerande är den flerkärniga slutpoängen på 30 498. Detta är en ökning på 30 procent jämfört med det föregående flaggskeppet. Något som då lägger processorn på samma nivå i Cinebench som AMD Threadripper 2990WX ämnad för stationära arbetsdatorer.

I dagsläget har MSI inte bekräftat några prislappar för deras kommande bärbara datorer. Däremot kommer laptops med Nvidias bärbara RTX 40-serie börja säljas från och med den 8 februari. Något som innebär att vi inte kommer behöva vänta alltför länge innan vi får se hur de bärbara grafikkretsarna presterar och vad den nya generationens flaggskeppsdatorer kommer kosta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid