Smartphones har under många år nyttjat Gorilla Glass för att öka hållbarheten genom skydd mot repor och fallskador. Nu har Corning introducerat Gorilla Glass 6 som hävdas vara dubbelt så stryktålig som sin föregångare.

Corning har under flera år försökt minska en av de största rädslorna smartphone-ägare här: fallskador. Detta genom sin skyddsprodukt kallad Gorilla Glass som mobiltillverkare använder för att ge ett skyddande lager till sina enheter.

Nu har Corning introducerat den sjätte iterationen av Gorilla Glass som företaget hävdar ska vara upp till dubbelt så stryktålig som den femte generationen.

Corning ska ha utvecklat ett helt nytt material för den sjätte generationens skyddsglas. Den nya generationen sägs inte bara tåla fall från högre höjder utan även fler fall innan glaset går sönder.

Tillverkaren hävdar att smartphoneanvändare i genomsnitt tappar sina telefoner sju gånger per år. Över 50 procent av alla smartphone-fall ska enligt Corning ske från omkring en meters höjd. I sina egna tester kunde den nya generationens Gorilla Glass tåla upp till 15 fall från en meters höjd vilket ska vara dubbelt så mycket som den föregående generationen enligt Corning.

Toleransen mot repor har dock inte ökat sedan Gorilla Glass 5. Corning påpekar dock att det nya materialet har utvecklats med smartphones som använder sig av glas både på framsidan och baksidan i åtanke.

Enligt Corning är ett flertal av företagets kunde för närvarande upptagna med att utvärdera Gorilla Glass 6. Produkten förväntas börja dyka upp i nya smartphonemodeller inom ett par månader.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid