Välkända Corning expanderar sitt sortiment skyddsglas för elektronik med Gorilla Glass NBT. Glaset är riktat mot bärbara datorer med pekskärm och ska enligt tillverkaren vara 8-10 gånger tåligare än mer traditionella alternativ som silikatglas.

Gorilla Glass är ett välkänt varumärke på tåliga skyddsglas anpassade för skärmar för elektronik och tillverkaren Corning har med sina produkter främst gjort sig kända på marknaden för smartphones och surfplattor. Över en miljard enheter använde sig av glaset år 2012 och varumärket för mobila enheter är nu uppe i version 3.

Cornings nya glastyp bygger vidare på framgångarna hos de mer smartphone-anpassade varianterna men riktar sig främst mot bärbara datorer med pekskärm. På den marknaden är det idag oftast traditionellt silikatglas baserat på kiseldioxid som används och det är från den glaskategorin Corning främst vill särskilja sig.

Bland annat utlovar Corning att Gorilla Glass NBT ska vara mellan 8 och 10 gånger stryktåligare än silikatglas och dubbelt så tåligt mot repor. Man demonstrerar även sin produkt i en jämförande video, inbäddad här ovan.

Glaset är tillgängligt för tillverkare i skrivande stund och flertalet tillverkare, däribland Dell, för närvarande arbeta på modeller med Gorilla Glass NBT som bör dyka upp senare i år.

Relaterade nyheter:


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid