Corsair kommer inom kort att utöka sin Obsidian-serie med det nya flaggskeppet 900D. Men utöver detta gigantiska datorchassi har man även en betydligt mindre modell under utveckling. Corsair Obsidian 350D med samma grunddesign men för micro-ATX-moderkort.

Corsair Obsidian 350D har ännu inte officiellt lanserats av Corsair men har redan börjat dyka upp i butikslistningar världen över. Chassit använder sig av en typisk Obsidian-design med en stålram, mattsvart aluminumfront och stilrent formspråk. Obsidian 350D mäter endast 450 x 210 x 440 millimeter och kommer således endast ge utrymme för moderkort i maximalt micro-ATX format. Någon vikt finns ännu inte specificerad.

350d

Corsair har utrustat chassit med plats för ett ATX-nätaggregat i botten, en radiator på maximalt 240- eller 280-millimeter, dubbla grafikkort, fem hårddiskar och dubbla 5,25 tums enheter. I frontpanelen hittar man även två USB 3.0-anslutningar samt anslutningar för mikrofon och högtalare.

Kylning får komponenterna med hjälp av två 140-millimetersfläktar i toppen, där det även finns plats för en större radiator. En av fläktarna kommer med chassit och kompletteras av en 120 millimeters fläkt i bakkant av chassit som också medföljer.

350d2

350d3

Prislappen ser ut att landa på runt 900 – 1 000 kronor om vi ska ta de första butikslistningarna på allvar, men när chassit hittar ut i butik är ännu oklart. Troligtvis blir det någon gång i slutet på april eller början på maj.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Andreas.HRoger ACarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Har nyss byggt ett mATX-system i ett Silverstone TJ08, har väldigt länge varit sugen på ett Corsair-chassi, men avstod just för att det inte fanns något riktigt lockande mATX-alternativ. Kan ju säga att det blivit liiiiite lockande med ett chassibyte nu :-*

Roger A
Gäst
Roger A

Hoppas att det kommer utan fönster

Andreas.H
Gäst

Jag undrar om någon kan säga vart man får tag på chassit och vart man kan köpa alla olika delar som ska vara till denna cassit??

MVH Andreas.Hägglund