Corsairs relativt nylanserade chassi Spec-Omega får nu en mindre renovering och hakar på den senaste marknadstrenden med adresserbar LED-belysning.

Corsair lanserade den första upplagan av chassit Spec-Omega i början av året. Chassits frontpanel har en distinkt asymmetrisk design som de flesta nyare chassin ur Spec-serien. Modellens LED-belysning vid frontpanelen var däremot enfärgad, något som kanske inte passade med alla byggen när det gäller färgkoordinering.

Chassit har nu fått en mindre uppdatering i form av Spec-Omega RGB. Som namnet antyder så har Corsair hakat på den senaste marknadstrenden med RGB-belysning och ersatt den röda LED-slingan i chassits front. Belysningen styrs med hjälp av en medföljande Corsair Lighting Node Pro och mjukvaran iCue.

Även två stycken RGB-bestyckade HD120-fläktar medföljer för att RGB-nivån ska vara på max redan från början.

Bortsett från den uppdaterade belysningen har chassit i princip samma specifikationer som sin föregångare. Chassit har stöd för upp till tre 120 millimeters (mm) eller två 140 mm fläktar i fronten. Två 120 eller 140 mm fläktar i toppen samt en 120 mm fläkt i bakkant.

Radiatorstödet listas som 280 mm eller 360 mm i fronten, 240 mm i toppen och 120 mm där bak.

Grafikkort med en maxlängd på 37 centimeter (cm) får plats i Spec-Omega RGB. Maxhöjden för processorkylare uppges vara 170 mm och nätaggregat med en längd på upp till 180 mm får plats. Nätaggregaten täcks även med en täckplåt som döljer kablarna i chassits botten.

Lagringsmässigt handlar det om plats för upp till två lagringsenheter på 3,5 tum eller som mest fem stycken på 2,5 tum.

Corsair Spec-Omega RGB finns nu tillgänglig i svart eller vitt via Corsairs hemsida. Prislappen är satt till 160 euro vilket översätts till strax under 1 700 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid