Corsair är ett av de sista renodlade entusiastbolagen idag, och har på senare år breddat sig från RAM-minnen till att göra det mesta för entusiaster och gamers. Corsair lanserar idag en billigare vattenkylare med slutet system, H40 och man återlanserar H70 utan fläktar för dem som vill använda sina egna.

Corsair fortsätter att satsa på sin H-serie kylare, som består av stängda och underhållsfria vattenkylningssystem. Idag presenterar man två nykomlingar, den ena har vi träffat tidigare medan den andra är en helt ny produkt från företaget.

H40 H40_base

Corsair H40 är en ny ingångsmodell från företaget utvecklad för ett lägre pris till mainstream datorer, samtidigt som den ska kunna erbjuda bra kylprestanda. H40 får en 120mm radiator med samma tjocklek som H60, och skillnaden ligger i materialet som används. Utifrån bilderna att döma får H40 en kontaktyta i aluminium, och inte koppar. Hur mycket det kommer påverka prestandan är ingenting vi kan svara på, men den borde klara av att hålla jämna steg med luftkylare i samma prisklass.

H70_B_nofan H70_base

Corsair H70 är känd sedan tidigare och är i sig inte en nyhet. H70 kom som ett steg upp mot H50, med en tjockare 120 mm radiator som mäter 38 mm i profil vilket gjorde några graders skillnad. Det Corsair släpper idag kallar de för H70 CORE, som är baserad på deras H70 med skillnaden att den skeppas utan fläktar. Enligt Corsair själva är den inriktad mot entusiaster som vill använda sina egna, eller köpa till egna 120 mm-fläktar.

H40_cover

Räcker aluminium som bas för att konkurrera mot luftkylare i samma prisklass?

Vi måste säga att Corsair Hydro Series H40 är ett intressant tillskott, då det kan bli den första vattenkylningen som verkligen når ut till de större massorna, och borde vara tillräckligt billig för personer med begränsad budget. Det stora frågetecknet är självklart hur mycket prestanda fått lida genom att de bytt ut koppar, mot aluminium.

Corsair H40 och H70 CORE kommer att finnas tillgänglig globalt under oktober månad. H40 får ett rekommenderat pris på $59 som bör bli strax under 500 kr inkl. moms. H70 CORE lägger sig på det högre priset $89, med en prislapp på cirka 650 – 700 kr inkl. moms.

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid