Corsair breddar sitt sortiment av datorchassin i budget- och mellansegmenten med en tillökning i tillverkarens Carbide-serie i form av SPEC-06 RGB.

Corsairs senaste chassi går under namnet SPEC-06 RGB och klassas av tillverkaren själv som ett ”kompakt ATX-chassi”. Chassit mäter in på 523 x 296 x 553 millimeter (mm) vilket gör det större än utmanare som Fractal Designs Meshify C, men inte mycket.

På chassits front ser vi att Corsair hållit kvar vid den asymmetriska designen som SPEC-serien är känd för. Här handlar det om en slinga med adresserbar LED-belysning som kontrolleras med en hårdvarukontroller som huseras på chassits baksida.

När det kommer till kylning har chassit plats för tre fläktar på 120 mm i fronten, eller en radiator på upp till 360 mm. I chassits topp går det att montera två 120 mm fläktar, en 240 mm radiator eller en 120 mm tillsammans med en 140 mm fläkt. I bakkant finns det plats för en 120 mm fläkt.

Chassit kan få plats med ett nätaggregat på upp till 180 mm, en processorkylare med en höjd på upp till 170 mm, samt grafikkort med en maxlängd på 370 mm. Sett till platser för lagring handlar det om vaggor för två 3,5 tums hårddiskar i chassits ”källare” som även huseras nätaggregatet. Samt fyra platser för 2,5 tums-enheter på baksidan av moderkortsplåten.

På frontpanelen har Corsair gått med ett relativt standardiserat utförande. Det rör sig om en strömknapp, två USB 3.0-anslutningar, en 3,25 mm anslutning för mikrofoner samt en för hörlurar/headsets och en återställningsknapp.

SPEC-06 kommer att finnas tillgänglig i svart eller vitt. Även med RGB-belysning eller en statisk belysning i fronten där den vita versionen får vit LED-belysning och den svarta får röd LED-belysning. Priset för den RGB-lösa versionen hamnar på omkring 900 kronor, medans SPEC-06 RGB kommer att kosta omkring tusenlappen. Båda modeller förväntas finnas tillgängliga från återförsäljare inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid