Corsair är fortfarande primärt kända som en aktiv minnestillverkare med fokus på entusiaster och krävande användare. Men företaget har breddat sitt produktutbud rejält de senaste åren, något man nu tar ett steg längre genom att lansera en drös nya produkter för spelmarknaden. Under ett pressevent i London presenterade Corsair möss, tangentbord och headset i sin Vengeance-familj.

Corsair Vengeance känner vi också igen från minnesmarknaden där tillverkaren det senaste året sålt prisvärda minnesmoduler med relativt goda specifikationer. Nu har Vengeance-familjen fått rejäl utökning och denna gång är det alltså i form av kringutrustning – obeprövad mark för Corsair.

NordicHardware var på plats under Corsairs pressevent i London tidigare i veckan och kommer att bjuda på en mer detaljerad genomgång av lanseringen under helgen men tills dess börjar vi med att presentera de nya produkterna.

Corsair Vengeance 1100, 1300 och 1500 headset

Corsair har tidigare lanserat flera olika ljudprodukter i sitt sortiment och nu utökar man med tre headset i Vengeance-serien. Fokus är som vanligt på entusiaster och spelare där instegsmodellen Vengeance 1100 använder sig av en något osedvanlig ”bakom huvudet”-design som med en låg vikt ska ge god komfort. Högtalarelementen mäter 40mm och akompanjeras av en fast mikrofon, fjärrkontroll på kabeln och en USB-adapter för analoga ljudingångar till alla PC:s. Corsair Vengance 1100 väntas få en prislapp på runt 350 kronor inklusive moms.

1100

Corsair Vengeance 1300 och 1500 är betydligt större prylar med 50mm element och rejält tilltagna och utbytbara öronmuffar i heltäckande design. Både modellerna kommer med en liknande design med dedikerad volymkontroll på kabeln men medan 1300 modellen kopplas analogt till ditt ljudkort för vanligt stereoljud har Vengeance 1500 stöd för upp till 8-kanals ljud genom sin USB-koppling. Vengeance 1500 använder sig av Dolby Headphone-teknik för att simulera surroundljud och utrustas med en enkelriktad mikrofon med bullerdämpning. Medföljer gör även en mjukvara för att optimera ljudet i lurarna.

1300  1500

Corsa Vengeance 1300 ska få en prislapp på runt 700 kronor inklusive moms medan Vengeance 1500 ska kosta drygt 900 kronor inklusive moms.

Corsair Vengeance K60/M60 för FPS-spel

Helt nytt för Corsair är däremot möss och tangentbord där man nu ger sig in på marknaden med primärt två mekaniska tangentbord som ska vara byggda med en stryktålig design tack vare sin aluminiumstruktur.

Corsair menar att deras 60-serie med tangentbordet K60 samt musen M60 ska rikta sig mot spelare som förderar FPS-titlar. Corsair Vengeance K60 kommer med Cherry MX Red mekaniska brytare och ett skräddarsytt handledsstöd. Andra funktioner är anti-ghosting teknik, 20-key rollover samt en snabb rapporteringstid på 1 millisekund. Tangentbordet ska få ett pris på drygt 900 kronor inklusive moms.

k60  m60

Corsair Vengeance M60 musen använder sig av en lasersensor på 5700 DPI med justerbar upplösning, aluminium unibody-design, ett massivt scrollhjul, justerbar tyngdpunkt och PTFE-fötter. Musen har även en ”sniper”-knapp för att omedelbart växla mellan snabba rörelser till ett betydligt mer högupplöst läge för de där delikata rörelserna på lång avstånd. Musen får ett pris på runt 750 kronor inklusive moms.

Corsair Vengeance K90/M90 för MMO och RTS-spel

Corsair Vengeance K90 använder sig också av mekaniska brytare av Cherry MX Red-modell med liknande prestanda som syskonet K60. Samtidigt bjuds man även på en individuell bakbelysning för alla tangentger med en sval blå diod med tre olika intensitetslägen. Vi hittar även 18 dedikerade makroknappar som kan programmeras både genom mjukvara och direkt på tangentbordet. Totalt finns det möjlighet att använda 54 olika macron med tangentbordets 3 olika användarprofiler. Inställningarna sparas på tangentbordets integrerade flashminne och kan således föras mellan olika datorer. Vengeance K90 ska få ett pris på 1 200 kronor inklusive moms.

k90 m90 

Corsair Vengeance M90 är en mus med hela 15 programmeringsbara knappat som är utplacerade för att ge bästa möjliga ergonomi men även hjälpa till att sköta alla olika kommandon som finns i inte minst MMO-titlar som World of Warcraft. Lasersensorn är fortfarande på 5700 DPI och vi kan även här ändra upplösningen efter behov. En medföljande Windows-mjukvara låter oss hantera de olika makroinställningarna som även sparas i musens integerade flashminne. Corsairs välutrustade M90-mus får en prislapp på drygt 900 kronor inklusive moms.

“We’re confident that our Vengeance gaming keyboards and mice will give you a competitive edge. Whether you prefer the immersion and intensity of MMO and RTS, or the adrenaline-fueled combat of FPS, our goal is to help you win.” kommenterade Ruben Mookerjee, vice vd för komponentprodukter på Corsair

Alla Corsairs gamingtillbehör ska finnas på marknaden från och med Oktober 2011.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ctrlJacob HugossonTempelAnton KarmehedBarehipster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Barehipster
Medlem
Barehipster

Nja, jag tvivlar på att detta kommer bli någon hit tyvärr!

Mössen ser väldigt små, klumpiga, och breda ut t.ex

Tempel
Medlem
Tempel

Ser väl rätt nice ut, nytänkande, men satan vad stort MMO tangentbordet blir. Jag har precis köpt ett tenkeyless tangentbord och har en numpad på fel sida så att säga när jag behöver det. Smidigare imho.

Jacob Hugosson
Medlem

Produkterna var riktigt trevliga att leka med, speciellt tangentbordet fungerade utmärkt för mig som är van vid ett Logitech Illuminated 750.

Artikeln med mer detaljer kommer upp imorgon!

ctrl
Gäst
ctrl

Najs, är väldigt sugen på K60, Röda switchar lockar väldigt mycket.