Onlinebutiker har i förtid röjt detaljer om Corsairs senaste flaggskepps-SSD, Neutron NX500 med PCIe och NVMe, som tar upp kampen mot Samsung och Intel.

Corsairs SSD-satsning i PCIe-segmentet har gått på lågvarv för att istället ge utrymme åt nya SATA-baserade enheter i både budget- och entusiastklassen. Nu har dock en ny SSD-enhet från tillverkaren börjat dyka upp på prislistningshemsidor. Enheten går under namnet Neutron NX500 och är en PCIe-baserad i två utföranden: med 400 gigabyte (GB) eller 800 GB lagringsutrymme.

Många av specifikationerna för NX500 är fortfarande inte släppta, men vi kan se att enheten är utrustad med en kylfläns för att hålla temperaturerna nere. Under skalet döljer sig MLC-minne med en Phison E7 minneskontroller och läs- och skrivhastigheter på 3 000 MB/s respektive 2 400 MB/s. Vi kan även notera slumpmässiga läs- och skrivhastigheter på 300 000 IOPS respektive 270 000 IOPS.

Ingen av varianterna har hittills officiellt tillkännagivits av Corsair, vilket då resulterar i att inte alla specifikationer är kända. Även pris och exakt lanseringsdatum är vid skrivande stund oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid