Corsair fortsätter med sin satsning på vattenbaserade processorkylare och lanserar ny två nya modeller i Hydro-familjen. Hydro H100 och H80 är båda större än sina föregångare där den förstnämna bygger på längden och den sistnämnda på djupet. Som sig bör är de båda kylarna helt slutna och underhållsfria samt levereras med tillverkarens nya mjukvara Corsair Link.

Corsair Hydro H100 är storebror som är den första kylaren i familjen med en 240mm radiator. Kylaren skeppas med två stycken 120mm-fläktar och radiatorn går att fästa i alla chassi som stödjer just en 240mm radiator. Radiatorn mäter 122 x 275 x 27mm och fläktarna kommer med 25mm profil. Prislappen landar på runt 950 kronor inklusive moms.

H100v2

H100fanconnectors

Själva vattenblocket har i sedvanlig ordning pumpen monterad ovanför sig och använder sig av en lågprofildesign för att inte stjäla något onödigt utrymme i chassit. Kylaren kommer även med digital fläktkontroll och användare kan ha full koll på sin kylare genom Corsair Link där man kan övervaka temperaturer och ändra fläkthastigheter.

”Med H80 och H100 har vi hållit vårt fokus på de viktigaste funktionerna som har gjort Hydro Series en framgång -. sluten loop för tillförlitlighet, enkel installation, och, naturligtvis, den bästa CPU-kylningstekniken tillgänglig” sade Ruben Mookerjee, VP och General Manager för komponenter på Corsair. ”Den valbara fläktstyrning och Corsair link digital kompatibilitet ger prestandaentusiaster möjlighet att skräddarsy sin kylning och hantera fläktljudet genom att välja hur mycket kylkapacitet de behöver.”

Corsair Hydro H80 har samma egenskaper med Corsair Link aktiverat men satsar på en mer kompatibel radiatorstorlek. Kylarens radiator mäter 120 x 152 x 38 mm och satsar alltså på en betydligt djupare profil samtidigt som den är kompatibel med de flesta chassi där det finns utrymme för 120mm chassifläktar. Kylaren leveraras också den med dubbla 120mm-fläktar för en så kallad push-pull konfiguration. Prislappen landar på runt 850 kronor inklusive moms.

H80s

H80motherboard

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid