Corsair har nu avtäckt en ny bildskärm vid namn Xeneon Flex som är en OLED-skärm användaren själv får böja till om man inte vill använda en platt skärm.

Corsair har visat upp en bildskärm som nyttjar något vi väntat på i flera år: en flexibel panel. Skärmen går under namnet Xeneon Flex och bygger runt en OLED-panel från LG. Det som får denna skärm att verkligen sticka ut är möjligheten att böja skärmen efter behag och behov. Användare kan alltså välja mellan att ha en platt eller välvd bildskärm när som helst. Eller en platt bildskärm med en välvd sida om så önskas.

Specifikationsmässigt är det som tidigare nämnt en OLED-panel. Denna kommer med en upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar och ett 21:9-bildförhållande. kontrastration mäter in på 1 350 000:1, uppdateringsfrekvensen ligger på 240 Hz och responstiden ska vara en 0,03 millisekunder grå-till-grå.

Då enheten är menad att användas som en bildskärm för datorer ska Corsair ha implementerat system för att förhindra inbrända pixlar. Då saker som användargränssnitt i spel eller i operativsystem lätt visas i flera timmar i sträck utan att förändras i någon större utsträckning. Corsair lämnar till och med tre års garanti mot just inbränning och döda pixlar.

Exakt när Xeneon Flex kan komma att lanseras är i skrivande stund okänt. Den prototyp Corsair har visat upp under årets upplaga av Gamescom ska ha varit 3D-printad. Däremot förväntar man sig ha faktiska fabriksexemplar att visa upp senare i år och den faktiska lanseringen ska ske någon gång tidigt nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid