Creative Sound Blaster Recon3D är en av de många nyheter som kommer att presenteras på IFA-mässan i Berlin under veckan. Creatives senaste skapelse är ett ljudkort utrustat med världens första fyrkärniga ljud- och röstprocessor som i antingen USB eller PCI Express-format riktar sig mot mer eller mindre alla stationära plattformar idag.

Creatives nya ljudkort i Recon3D-serien baseras på företagets färska ljudprocessor Sound Core3D som presenterades i slutet på maj tidigare i år. Som efterföljare till trotjänaren X-Fi har Sound Core3D höjt ribban med en betydligt kraftfullare kretsdesign där ljud- och röstprocessorn hyser fyra kraftfulla digitala signal processorkärnor (DSP) samt en högupplöst ljudkodec i samma kisel.

Idag lanserar Creative de första produkterna med sin Sound Core3D krets och Sound Blaster Recon3D kommer att dyka upp i ett flertal olika tappningar. Först och främst har vi tre olika PCI Express-ljudkort;

PS-Rec3D-FatPro_Top

  • Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Champion – Toppmodell med tillhörande extern I/O-enhet för extra anslutningar samt medföljande mikrofon – Q1 2012
  • Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional– Extra I/O-anslutningar direkt på ljudkortet och medföljande mikrofon – Oklart lanseringsdatum
  • Creative Sound Blaster Recon3D – Instegsmodell med integrerad hörlursförstärkare och stöd för THX TruStudio Pro – Q4 2011

Ljudkorten är alla utrustade med 6-kanals 24-bit 102dB DACs och 4-kanals 24-bit 101dB analog-till-digital konverterare (ADCs). Även integrerad hörlursförstärkare, digitalts mikrofongränssnitt samt flera digitala och analoga in- och utgångar.

PS-Rec3D_Top

Ljudkorten kommer även med stöd för THX TruStudio Pro – med massvis av olika inställningsmöjligheter och ljudeffekter – samt Crystal Voice där instegsmodellen dock inte stödjer alla olika ljudförbättrande effekter. Fokus ligger alltså inte bara på att förbättra uppspelningen av ljud utan även inspelningen av röster för IP-telefoni eller exempelvis spelchat.

Creative Sound Blaster Recon3D USB är en extern variant av ljudkortet som med samma ljudprocessor stödjer de flesta plattformar på marknaden, bland annat PC, Mac, Xbox 360 samt PlayStation 3. Det externa ljudkortet har liknande funktionalitet som sin PCI Express-baserade lösningar men har med en optisk ljudingång möjlighet att plocka ljud från betydligt fler enheter. Där bland annat tekniker för tydligare röster och surroundeffekter ska förbättra spelinlevelsen.

Recon3D_left Recon3D_right

Sound Blaster Recon3D ska lanseras i oktober månad med en prislapp på 995 kronor. Senare i år kommer även en paketlösning kallas Recon3D Omega där Creatives Tactic3D Omega headset ingår.

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
-Tjalve-TempelBaxtexSkurt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Måste man verkligen ha fyra kärnor på ett ljudkort? låter overkill tycker jag

Skurt
Medlem
Skurt

Jag har haft tre olika generationer av Creatives ljudkort och det har ALLTID varit problem med drivrutiner, ljudbuggar och diverse konstiga problem.. så jag kommer stå högst skeptisk till detta. Tvivlar på att det kommer göra ljudet mycket bättre för den genomsnittlige datoranvändaren i alla fall.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Vore ju bra ifall de faktiskt gjorde drivrutiner som fungerar med Windows istället för att pumpa ut nya modeller. 😐

Tempel
Medlem
Tempel

Creatives behandling av sina kunder gör att dom är i min svarta bok, för alltid. Dom verkar vara medvetna om det oxå för dom visar inga tecken på att förändra hur man ser på kunderna och tyvärr finns det alltför många som vare sig känner till deras historia eller bryr sig.

Medlem
Kaleid

Hmm, man förväntar sig fetare dac:ar idag, när vissa modeller har SNR på över 120dB.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag har alltid tyckt att det är bäst att köra spdif till förstäkaren och låta den sköta AD omvandlingen. Och för det fungerar vilken crappig realtek krets som helst 😉