Cryorig presenterar nya chassimodeller inför Computex och företagets cylinderchassi ”Ola” ser ut att bli både stilrent och ge plats för kraftfulla GTX 1080.

Med det svenskklingande namnet Ola har Cryorig utvecklat ett cylinderformat datorchassi som i samma anda som Mac Pro ska leverera kraftfull prestanda i ett stilrent och slimmat format.

Cryorig har inte släppt alla detaljer kring Ola ännu men menar att chassit är utvecklat med inspiration från just Mac Pro och specifikt ämnat för hembio-datorer och ITX-system med ”lifestyle”-design.

Chassit är till skillnad mot många stilrena ITX-modeller förhållandevis rymligt och förutom grafikkort på upp till 280 millimeter i längd ska det även rymmas CPU-kylare med en höjd av 80 millimeter. Något tillverkaren demonstrerar genom att trycka in Nvidias nylanserade Geforce GTX 1080 i ett av sina designkoncept.

Kylningslösningen är liknande den i Mac Pro med en toppmonterad 140mm-fläkt som suger luft genom chassit och över alla komponenter. Samtidigt har chassisidorna ventilationshål för att ge både kraftfulla grafikkort och processorer på up till 100 watt tdp tillräckligt med luftflöde.

Chassit rymmer förutom ett ITX-moderkort och större grafikkort även ett SFX-nätaggregat på maximalt 130mm samt en ensam 3,5 tums enhet och upp till två stycken 2,5-tums enheter för lagring.

På Computex kommer Cryorig visa upp både en modell i borstad aluminium samt alternativa sidopaneler i träfaner. Chassit väntas tyvärr inte dyka upp på marknaden förrän i andra kvartalet 2017.

Prestanda och luftflöde eller design
Är det viktigast med prestanda eller är design viktigare när du väljer chassi?
Geforce GTX 1080 på Prisjakt.se
Rubrik

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid