Man kan säga vad man vill om NVIDIA och deras tunga period på grafikkortsmarknaden. Men med GeForce GTX 580 har man skapat mängder med diskussioner och rykten, inte minst då kortet kommer att lanseras tidigare än vad man trott. Nu säger nya rykten att NVIDIA:s flaggskepp kommer att vara mall för utvecklingen av Crysis 2.

NVIDIA ska skjutit till 2 miljoner dollar till spelutvecklaren Electronic Arts som för närvarande arbetar med att färdigställa uppföljaren till ett av spelhistoriens mest krävande speltitlar, Crysis. Den ansenliga doneringen som väntas användas för att få Crysis 2 att prestera optimalt på NVIDIA:s hårdvara kan samtidigt ge problem för utvecklarna som satt ett lanseringsdatum till 25 mars 2011 för speltiteln.

Enligt spekulationer kan detta bidra till förseningar i utvecklingen av den efterlängtade speltitel, allt för att NVIDIA ska få ett ordentligt dragplåster för sin Fermi-arkitektur där inte minst tessellation-prestandan är något AMD haft svårt att matcha.

För att ge spelet maximal bildkvalité och utnyttja den nya DX11-arkitekturerna till max kan vi förmodligen vänta oss att en hel del grafiska godsaker läggs till i grafikmotorn, där alltså NVIDIA sägs stå för notan. Just tesselleringseffekter känns som det uppenbara valet, där alltså NVIDIA:s arkitektur visat sig extra stark.Hur NVIDIA:s inverkan i PC-versionen av Crysis 2 påverkar konsolversionerna är oklart.

Men med ett lanseringsdatum som redan idag haltar en bra bit in på 2011 kommer NVIDIA inte kunna dra någon nytta av sin investering – om uppgifterna visar sig stämma – på ett bra tag. Men onekligen har man tänkt satsa fullt ut på att vinna tillbaka konsumenternas gunst med sin något skamfilade Fermi-arkitektur. Huruvida utvecklingsmedel som dessa ska ses som fula knep och orättvisa eller helt enkelt positiva för spelare som vill pressa sin hårdvara till max är något vi lämnar till er att svara på.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
thisTobberianMean MachineFlaxe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Markus
Medlem
Markus

Nu är jag visserligen ett litet fan av nvidia, då jag haft mycket problem med amd väldigt ofta, från kass hårdvara till buggiga drivrutiner. Ser det bara positivt att Crysis 2 blir mer anpassat för nvidia, för min del iaf 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag förväntar mig alltså ett Crysis 2 med sjuk tesselering, gärna av kluster på 1-2 pixlar styck så AMD inte har en chans att hävda sig.

Tobberian
Medlem
Tobberian

Trevligt om så, då just dom sannolikt skulle kunna sätta lite ny standard för tessellering mm.

this
Medlem
this

Känns väl en aning smutsigt, samtidigt som det är bra att man kanske slutligen kan få fram ett spel där man utnyttjar alla godsaker som DX11 bjuder på. Det jag dock inte vill se, är att man medvetet justerar spelet så att det presterar sämre på AMD kort typ som man har gjort/gjorde i Batman spelet.