Vid lansering av Crysis 2007 var det många som hade hoppats på en konsolversion, något Crytek insisterade var omöjligt på grund av den begränsade hårdvaran Xbox 360 och PlayStation 3 hade att bjuda på. Men nu kommer det kritikerrosade spelet till konsol efter fyra år tack vare den nya motorn CryEngine 3, med nya specialeffekter och nya nanosuit-kontroller.

Crysis vart snabbt en kändis världen över, inte på grund av dess gameplay utan dess grafik och skyhöga systemkrav som fick många att köpa nya datorer och komponenter enbart för att kunna spela spelet med höga inställningar. Crytek sa under en längre tid att spelet inte kunde släppas till konsol för att de helt enkelt inte skulle klara av spelet, men med den nya spelmotorn Cryengine 3 ser det ut att ha blivit verklighet till slut.

Crysis till Xbox 360 och PlayStation 3 kommer med nya ljuseffekter och andra visuella förbättringar mot den första lanseringen till PC enligt EA. En annan fördel med den nya spelmotorn som används är att man förbättrad nanosuit-kontrollerna, förbättrat striderna och att spelet kommer med full stöd för stereoskopisk 3D.

Spelet kommer utifrån vad vi kan se inte säljas i fysisk förpackning, utan kommer endast finnas tillgänglig för nedladdning via PlayStation Network och Xbox Live Marketplace från och med 4:e oktober. Spelet kommer att kosta $19.99 respektive 1600 Microsoft Points.

Källa: EA

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Ah änligen 20USD är ju överkommligt :-*