Speltest: CS:GO och Playerunknown’s Battlegrounds i 120 Hz på en laptop

Maximalt flyt eller maximal upplösning? Vi testar våra favoritspel på MSI:s 120 Hz-gaminglaptop!

0

Maximalt flyt eller maximal upplösning? Vi testar att spela CS:GO och Playerunknown’s Battlegrounds på marknadens första 15,6-tums 120 hertz laptop.

Redaktionen tar en gamingpaus i Taipei och laddar med några timmars spelande på marknadens första 15,6 tums gaminglaptop med 120 hertz skärm. Är detta den heliga graal för gamers på språng?

Counter-Strike Global Offensive

Under vår spelkväll så kan vi snabbt konstatera att 120 hertz-panelen är det som lyfter maskinen och titlar som CS:GO blir faktiskt roliga att spela på en laptop. Insidan av GE63 levererar mer än tillräcklig kraft för att driva CS:GO i 120 hertz med en snitt FPS på cirka 150 bilder per sekund. Det vill säga att inte en enda gång dippade bildfrekvensen (fps) lägre än uppdateringsfrekvensen vilket ger oss maximalt flyt och den låga responstiden på 3 millisekunder bidrar till att vi faktiskt har en chans att hänga med i toppen när vi spelar matchmaking. Eller åtminstone inte skylla på tekniska begränsningar.

Vi testade CS:GO i 1080p upplösning med samtliga övriga grafikinställningar på Low. Det vill säga lägsta möjliga alternativ, vilket är så vi och många andra föredrar att spela just CS.

Vår uppfattning är att i kombination med en riktigt bra mus, musmatta, och headset så är GE63VR ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett mer portabelt alternativ utan att tumma på flyt eller prestanda.

Playerunknown’s Battlegrounds

Vi passade även på att spela Early Access-spelet PUBG som är ett mycket poplärt king-of-the-hill-spel som fler av oss på redaktionen fastnat i. Det är ett spel som är långt ifrån färdigutvecklat och ännu optimeras när det kommer till grafik och prestanda. Men med tanke på hur länge det toppat spellistan på Twitch och potentialen i Unreal Engine 4 så kan det vara intressant att se hur det står sig på GE63VR och en 120 hertz panel.

Med 1080p och grafikinställningar på high är det sällan vi når i närheten av 120 fps men vi snittar ständigt över 60 bildrutor per sekund vilket ger ett bra flyt på 120 hertz-skärmen. De stora miljöerna och långa avstånden i PUBG gör det stundvis till ett tungt spel att rendera för grafikkortet men GE63VR med sitt GTX 1070 klarar sig bra i 1080p och vi upplever inget underläge bara för att vi sitter på en laptop jämfört med en stationär dator med samma prestanda. Noterbart är att PUBG med 4K-upplösning och dessa komponenter troligtvis hade varit en närmast ospelbar upplevelse.

Medan PUBG inte nyttjar den höga uppdateringsfrekvensen på samma sätt som CS:GO känns 1080p och 120 hertz helt klart att föredra framför 4K-upplösning. Skärmens stöd för HDR och låglatens IPS-panel ger också en allmänt trevlig grafisk upplevelse.

Sammanfattning

I det stora hela anser vi att MSI och andra datortillverkare är på helt rätt linje genom att erbjuda en serie gaminglaptops där fokus nödvändigtvis inte ligger på upplösning utan snarare ge konsumenten alternativet att själv välja vad som är viktigt. GE Raider-serien kommer att kunna konfigureras olika men alternativet med 1080p-upplösning i 120 hertz och 3 millisekunders responstid med HDR stöd är definitivt intressant för dig som letar efter ett portabelt alternativ för LAN och/eller turneringar. Som produktivitetsmaskin och arbetshäst kan upplösningen och skärmstorleken bli en begränsning men för i synnerhet snabba spel är det troligtvis en av de bästa kombinationerna i år.

Hela vår detaljerade genomgång av MSI GE63VR Raider finns att hitta här.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid