Det har länge varit känt att CD Projekt Red arbetar på ännu ett AAA-spel parallellt till kommande Cyberpunk 2077 och nu har det bekräftats att det i själva verket rör sig om Cyberpunk multiplayer.

Att spelutvecklaren CD Projekt Red arbetar på ett annat AAA-spel än Cyberpunk 2077 är sedan tidigare känt. Det har dock inte bekräftats exakt vad denna speltitel är för något med många spekulationer om ännu en installation i The Witcher-serien.

Det har nu visat sig att denna speltitel (till förmodligen mångas förtret) inte är relaterat till The Witcher. Under en presskonferens angående den nyligen bekräftade förseningen av Cyberpunk 2077 har CD Projekt Red bekräftat att det är Cyberpunks flerspelarläge som är den andra speltiteln. Däremot kommer detta inte att se dagens ljus inom ett par år.

Given the expected release of Cyberpunk 2077 in September, and speaking of a series of events we expect to occur after that date, 2021 appears unlikely as a release date for the Cyberpunk multiplayer.”

CD Projekt Red har planerat att följa upp lanseringen av Cyberpunk 2077 med en rad av nedladdningsbart innehåll. Nu när spelet har skjutits upp med fem månader innebär det att även lanseringen av det nedladdningsbara innehållet skjuts upp. Således kommer vi inte få se Cyberpunk multiplayer under 2020 eller 2021.

Exakt hur Cyberpunk multiplayer kommer att utformas är i dagsläget oklart. Huruvida det blir ett tillägg till grundspelet likt det Rockstar gjorde med GTA V eller om det blir en fristående titel återstår att se.

Den som vill höra CD Projekt Reds konferens med sina investerare i sin helhet kan få tag på den i .MP3-format eller i .PDF-format via utvecklarens hemsida.

Cyberpunk 2077 kommer att lanseras till PC, Playstation 4, Xbox One och Google Stadia 17 september. Förutsatt att inga ytterligare förseningar behövs.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid