Även D-Link har nu lanserat sin första trådlösa router för det nya 802.11ac protokollet som bland annat lovar en teoretisk bandbredd på upp till 1 750 megabit per sekund. D-Link Cloud Router 5700 bjuder även på stöd för nätverkslagring över USB och styrning genom olika appar.

D-Link är en av de sista stora tillverkarna på routermarknaden att presentera en trådlös router med stöd för 802.11ac protokollet. Den nya standarden gör det möjligt för kompatibla datorer att ansluta till ditt hemnätverk med en hastighet på upp till 1 300 megabit per sekund över 5 gigahertz frekvensbandet, vilket tillsammans med en datahastighet på 450 megabit per sekund över 2,4 gigahertzbandet ger en total bandbredd på imponerande 1 750 megabit per sekund.

Förutom rejält snabba trådlösa hastigheter – vilket även kräver en dator med 802.11ac kompatibelt nätverkskort – kommer D-Link Cloud Router 5700 med fyra gigabit ethernet portar samt en ensamt USB-anslutning. Den senare kan användas för att koppla in exempelvis en USB-hårddisk som sedan kan delas ut som en nätverksbaserad lagringsenhet.

dlinkrouter

D-Link har även utvecklat appar för iOS och Android där användare kan både komma åt data på en ansluten USB-hårddisk (SharePort Mobile) men även styra och övervaka routerns funktioner (Mydlink Lite).

D-Link Cloud Router 5700 använder sig av integrerade antenner men ska enligt specifikationerna komma med signalförstärkare som ger extra lång räckvidd. D-Link Cloud Router 5700 (DIR-865L) väntas finnas på marknaden inom kort och får en prislapp på motsvarande 1 700 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Erik08Andreas B.pellepluttenosvSheapChitDick Papazian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Jag undviker D-Link nu för tiden. Kanske mest för att deras senaste produkter varit för dyra för vad man får och de haft lite väl mycket buggar och problem med firmwares,

Dick Papazian
Medlem

Har också haft lite varierande upplevelser av DLink, fast man vill ju tro att företagen blir bättre med tiden 🙂

SheapChit
Gäst
SheapChit

Har fortfarande en D-Link DGL-4300 som fungerar utmärkt. Dock undrar jag: Varför göra en 802.11ac/Gbit router med bara USB 2.0 port?
De har exempelvis DIR-857 redan, så varför inte uppgradera den till 802.11ac och få nyttan av den högre hastigheten?

pellepluttenosv
Gäst
pellepluttenosv

kanske för att du inte behöver den hastighet USB3 ger ? Trådat ja men inte trådlöst.
[quote name=”SheapChit”]Har fortfarande en D-Link DGL-4300 som fungerar utmärkt. Dock undrar jag: Varför göra en 802.11ac/Gbit router med bara USB 2.0 port?
De har exempelvis DIR-857 redan, så varför inte uppgradera den till 802.11ac och få nyttan av den högre hastigheten?[/quote]

Andreas B.
Gäst
Andreas B.

[quote name=”SheapChit”]Har fortfarande en D-Link DGL-4300 som fungerar utmärkt. Dock undrar jag: Varför göra en 802.11ac/Gbit router med bara USB 2.0 port?De har exempelvis DIR-857 redan, så varför inte uppgradera den till 802.11ac och få nyttan av den högre hastigheten?[/quote]För att det är en D-Link? De använder sig av den billigaste skiten de kan få tag på enligt mig. Jag har även hört ett uttalande från D-Link själva att de släpper deras produkter medvetet tidigt med ofärdig mjukvara (buggig) för att få ut produkten på marknaden så fort som möjligt. Problemet är bara att de aldrig gör färdigt programvaran… P.S.… Läs hela »

Erik08
Gäst
Erik08