D-Link har nu lanserat en ny multifunktionsenhet med fokus på trådlösa nätverk. D-Link DIR-505 kallas även Mobile Cloud Companion och är en liten nätadapter som kan agera bredbandsrouter, accesspunkt eller för den delen ladda din smartphone över en USB-anslutning.

Mobile Cloud Companion kommer i fickformat som D-Link vill kalla det och med måtten 68 x 42 x 51 mm är det onekligen en smidig lösning. Förutom en vanlig nätplugg för eluttaget kommer enheten med anslutning för en ethernetkabel, exempelvis för WAN eller LAN-anslutning, en USB 2.0-port, omstartsknapp samt en snabbanslutningsknapp för WPS. Vi hittar även en integrerad antenn och stöd för 802.11n WiFi över 2,4 GHz bandet.

D-Link riktar sin nätverksplugg till användare i rörelse och som arbetar på resande fot. Man nämner flera potentiella användningsområden som att skapa ett trådlöst nätverk på hotellrum med direkt koppling till trådat Internet, eller för den delen möjligheten att utvidga och förstärka sitt nuvarande trådlösa nätverk.

505

– Mobilitet och tillgänglighet är två av de största konsumentkraven idag. Den explosionsartade tillväxten av smartphones och surfplattor har förändrat behovet hos konsumenterna, men tekniken har inte hängt med. Det unika med DIR-505 är att den ger användaren ett eget personligt moln som får plats i jackfickan. Flexibiliteten och enkelheten gör att användare snabbt får tillgång till sitt innehåll – oavsett om det är lokalt lagrat eller via Internet, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link AB.

Molnet är fortfarande ett populärt slagord och i detta fallet syftar D-Link på bland annat hur man kan dela filer från ett inkopplat USB-minne i det trådlösa nätverket. Något som görs bland annat genom en kostnadsfri app vid namn SharePort som finns för iOS och Android. DIR-505 kan konfigureras som DLNA-server och brandväggen stödjer bland annat DMZ och Network Address Translation (NAT).

 

USB-porten kan även användas för att ladda din smartphone vilket kan vara smidigt, tyvärr finns det inte kräm nog för att ladda mer strömkrävande enheter som exempelvis iPad.

D-Link DIR-505 Mobile Cloud Companion kommer att finnas i butiker i slutet av juni med ett rekommenderat pris på 595 kronor inklusive moms.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
D.SNDBRGTempelKiev nästaNattmannen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Riktigt smutt pryl. Nån har tänkt efter.

Nattmannen
Medlem
Nattmannen

Synd att den inte hade en lanport också. Så hade den kunnat användas tillsammans med switch här hemma. Hade varit smidigt med en liten router.

Kiev nästa
Gäst
Kiev nästa

[quote name=”Nattmannen”]Synd att den inte hade en lanport också. Så hade den kunnat användas tillsammans med switch här hemma. Hade varit smidigt med en liten router.[/quote]

Den har ju det 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Är inte porten egentligen en wanport? Nånstans måste du ju få in nätverket i den och det via just den porten.

D.SNDBRG
Gäst
D.SNDBRG

[quote name=”Tempel”]Är inte porten egentligen en wanport? Nånstans måste du ju få in nätverket i den och det via just den porten.[/quote]

Den går att använda som LAN port också men då blir användningen att tråda ett redan trådlöst nätverk 😉