D-Link har lanserat en ny USB-hubb som drar maximal nytta av det snabba SuperSpeed USB 3.0 protokollet. D-Link DUB-1340 kommer utrustad med fyra stycken USB 3.0 portar som gör det möjligt att koppla in fler USB 3.0-enheter till din dator. Med en maximal kapacitet på 5 Gigabit per sekund finns det gott om bandbredd att dela på.

D-Link DUB-1340 är som väntat bakåtkompatibel med USB 1.1 och 2.0 enheter samtidigt som den ska ligga på lägre strömförbrukning än äldre modeller. USB-hubben installeras automatiskt i Windows, Mac OS X och Linux utan behov av extra programvara.

Förutom 4 st. USB 3.0 ingångar är enheten utrustad med en micro-USB-kontakt för inkoppling till en USB-port på din dator. Den totala överföringshastigheten från hubb till dator är som väntat begränsad till 5 Gigabit per sekund (625 MB/s), men det lär räcka långt så länge man inte kopplar in fyra SSD-utrustade USB-hårddiskar samtidigt.

D-Link  DUB-1340 kommr att finnas tillgänglig i butik i slutet på mars och riktpriset är satt till 499 kronor inklusive moms.

dlink.usb

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid