Small preview image

D-Link är en av de ledande tillverkarna av nätverksutrustning och nu har man meddelat att man uppdaterat sina trådlösa Wireless N routrar med en ny firmware som bidrar med 40% lägre strömförbrukning. D-Link hävdar att detta är början på en större ”grön” satsning för företaget där man både börjar tillverka mer miljövänliga produkter och optimerar sin utrustning så den faller in under Energy Star-certifieringen. Man passar även på att meddela att deras högprestanda router, D-Lin DIR-855, nu ska börja säljas i stora volymer och det med den nya energisparande firmwaren.



D-Links Green Ethernet är en innovativ energibesparande teknik som automatiskt känner av vilka anslutningar som är aktiva. Tekniken känner även av kabellängden och anpassar energiförbrukningen därefter. Routrarna har även en schemafunktion där man kan programmera routern att sättas på och av vid bestämda klockslag (exempelvis på natten), vilket sänker energiåtgången ytterligare. D-Links miljövänliga trådlösa routrar uppnår optimal energibesparing när man använder sig av denna Wi-Fi-schemafunktion. När routrarna inte har några ethernet-kopplingar samt då Wi-Fi är avstängt, kan man totalt spara mellan 32 och 41 procent energi i jämförelse med routrar utan Green Ethernet-teknik.


Även om en router knappast drar allt för mycket ström från början kan man knappast klaga på lägre strömförbrukning, speciellt inte om den är helt gratis. Något undertecknad onekligen funderat över sedan den senaste elräkningen damp ner i lådan. Noterbart är även att energisparningen endast visar sig när routern är i mer eller mindre viloläge. 


För dem som använder sig av D-Links Wireless N Gigabit Router DIR-655 med äldre firmware går det att ladda ner den nya energisnåla uppdateringen från D-Links hemsida.



D-Link DIR-855

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid