A-data förbereder både prisvärda och påkostade NVMe SSD-enheter

Upp till 2 800 MB/s med serverenheter för konsumenter!

0

A-data har stora planer för sitt SSD-utbud med både prispressade PCIe NVMe-enheter samt nya flaggskepp med prestanda på över 2 800 megabyte per sekund.

A-data vill bli en seriös konkurrent till SSD-giganterna Intel och Samsung i höst. Företaget presenterar på Computex flera nya SSD-lösningar och inte minst är det intressant at se mer av de modeller man förbereder för prestandamarknaden med stöd för NVMe i PCIe, m.2 och u.2-format.

SSD-enheter i PCIe NVMe-klassen tenderar att vara kostsamma för konsumenter men det är något A-data tänker tackla i september genom lanseringen av deras SX8000NP-enhet. Här kombinerar A-data Silicon Motions 2260-kontroller med 3D MLC nand och levererar en enhet med riktigt höga läshastigheter på upp till 2 400 MB/s samt skrivhastigheter på upp till 1 000 MB/s. Med lagringskapaciteter på mellan 240 till 960 gigabyte kan detta borga för de kanske första prispressade NVMe-enheterna.

Slår Samsung 950 Pro i läsprestanda

A-data har samtidigt stora planer även för mer påkostade och kraftfulla modeller i samma klass. Detta genom att skräddarsy konsumentmodeller av sin enterprise-modell SR1020. Enheter som med en kontrollerkrets från Marvell ska leverera läshastigheter på upp till 2 800 MB/s, skrivhastigheter på 1 300 MB/s samt hög prestanda med små slumpmässiga filer.

Detta är specifikationer som gör att A-data i teorin skulle kunna mäta sig med och kanske även slå Intel 750 samt Samsung 950 Pro på fingrarna, åtminstone i läsprestanda. A-datas prestandamodeller för NVMe-marknaden ska lanseras i september månad men varken slutgiltigt namn eller prislapp är ännu spikad.

Budgetenheter med nya Maxiotek-kontroller och 3D-nand

A-data visade även upp nya budgetenheter baserade på en helt ny kontrollerkrets med anor från JMicron. Maxiotek MK8115 som parats med 3D TLC nand i A-data SU700, en SSD som presenteras som en budgetvänlig hårddiskersättare med kapacitet på upp till 1 terabyte och prestanda som maxar Sata-gränssnittet. Vid en prisnivå som sägs bli mycket konkurrenskraftig med dagens modeller på marknaden.
computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid